Onderhoudswerken aan beschermde lindebomen rond Ter Lindenkapel in Pepingen

De Erfgoedstichting Vlaams-Brabant (ERF) en de gemeente Pepingen laten gespecialiseerde snoei- en onderhoudswerken uitvoeren aan de historische lindebomen rond de Ter Lindenkapel in Heikruis. ​

 

De beschermde kapel en de omliggende lindebomen vragen om specifiek onderhoud. Zo worden de takken die over kabels hangen en takken die schade aan de kapel kunnen veroorzaken, verwijderd of ingekort. Ook zal de gecertificeerd boomverzorger de bomen uitlichten en innemen zodat ze beter kunnen groeien en er meer licht in de kroon kan komen.

De beschermde linden aan de Ter Lindenkapel in Heikruis voor de onderhoudswerken.
De beschermde linden aan de Ter Lindenkapel in Heikruis voor de onderhoudswerken.

"Het behoud van onze historische monumenten is van groot belang voor onze gemeenschap. Ze vertellen mee ons verhaal, ze zijn deel van onze Pepingse en Pajotse eigenheid", zegt burgemeester Eddy Timmermans. "Met deze snoeiwerken zorgen we ervoor dat de Ter Lindenkapel en haar omgeving in goede staat blijven voor toekomstige generaties."

Een boomverzorger voert de nodige onderhoudswerken aan de lindebomen uit.
Een boomverzorger voert de nodige onderhoudswerken aan de lindebomen uit.

"Deze kapel is een waardevol stukje erfgoed. Naast het snoeien van de lindebomen voeren we ook verschillende vooronderzoeken uit zodat we de kapel in een latere fase kunnen restaureren en permanent openstellen voor het publiek", besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed en voorzitter van ERF.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Eddy Timmermans

Burgemeester, Gemeente Pepingen

Karen Salaets

Coördinator, Erfgoedstichting Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be