Omgeving Lindenmolen in Diest heraangelegd

Nadat de provincie Vlaams-Brabant vorig jaar de Lindenmolen aan de Halve Maan in Diest liet restaureren, legt een firma de onmiddellijke omgeving van de molen aan.

“Momenteel is een firma bezig met de heraanleg van de omgeving van de Lindenmolen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ”Ze plaatsen er drie poorten, planten een meidoornhaag aan en nivelleren de heuvel waarop de molen staat”.

De poorten worden geplaatst en de meidoornhaag aangeplant om de molen beter te beschermen tegen ongewenst bezoek.

“Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de molen tijdelijk gesloten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. “Na deze periode is de molen elke eerste en derde zondag van de maand maalvaardig en kan het publiek er een kijkje nemen”.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant

Dominique Stels

Dienst erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant

Ria Schepmans

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be