Oefendag boomslepen voor Brabantse trekpaarden in Provinciedomein Huizingen op 25 mei


Op zaterdag 25 mei komen een tiental menners van Brabantse trekpaarden boomslepen op een oefenparcours in het Provinciedomein Huizingen. Op 8 juni kan het grote publiek dan genieten van hun demonstraties tijdens ‘Huizingen in ’t Gareel’.


Op zaterdag 25 mei is er in het Provinciedomein van Huizingen een oefendag boomslepen voor Brabantse trekpaarden. Zo’n tiental menners, ook wel voermannen genoemd, komen er van 11 tot 16 uur de kracht en behendigheid van hun Brabantse trekpaarden laten zien. ​

Deze oefendag biedt de kans aan zowel ervaren voermannen als beginnelingen om hun behendigheid te testen op een uitgestippeld parcours op een van de paardenweides van het provinciedomein. Ook een Brabants trekpaard van het domein, Jerôme, doet mee. ​
“De oefendag onderstreept het belang van de Brabantse trekpaarden, die geklasseerd zijn als immaterieel cultureel erfgoed, en verstevigt de positie van het Provinciedomein van Huizingen binnen die trekpaardenwereld. Het domein zet al jaren in op haar trekpaarden en bouwt elk seizoen haar werking met de Brabantse trekpaarden verder uit”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De oefendag is enkel op uitnodiging, maar liefhebbers kunnen uiteraard vanaf de zijlijn meevolgen. ​
Voor het grote publiek wordt op zaterdag 8 juni ‘Huizingen in ’t Gareel’ georganiseerd. Tijdens dit evenement kan men genieten van demonstraties en workshops met Brabantse trekpaarden.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Veronique Guillaume

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be