Notarissen en immokantoren stimuleren anderstaligen met nieuwe brochure om Nederlands te leren ​

Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. De brochure is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ zetten ook mee hun schouders onder dit initiatief aangezien de brochure past in het brede verhaal van de campagne voor de taallessen Nederlands.

“Via onze nieuwe brochure willen we notarissen en immokantoren mee in bad trekken als bondgenoot in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken. Samen met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben we deze brochure voor hen ontwikkeld”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.

Op 21 februari werd de nieuwe brochure voor anderstaligen voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen en Overijse en vertegenwoordigers van het Agentschap Integratie en Inburgering en vastgoedkantoren.
Op 21 februari werd de nieuwe brochure voor anderstaligen voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen en Overijse en vertegenwoordigers van het Agentschap Integratie en Inburgering en vastgoedkantoren.

“We komen vaak als eerste in contact met nieuwe inwoners omdat ze op zoek zijn naar een woning”, zegt Pieter Pické van Immo Pické. “Met deze brochure kunnen we hen stimuleren om ook Nederlands te leren als ze in de Vlaamse Rand komen wonen.”

In deze brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan de nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd dat Nederlands leren belangrijk is omdat het tal van voordelen biedt in het dagelijkse en professionele leven. Via een aantal QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie. De brochure werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant. De vier gemeenten ontvangen elk 2.000 brochures.

Welkom in jouw nieuwe gemeente. Brochure voor notarissen en immokantoren.pdf

PDF - 2.2 Mb

“Vanaf volgende week zullen we deze brochure verdelen aan de notarissen en immokantoren in de vier betrokken gemeenten”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.

“Deze brochure is een pilootproject. We willen andere gemeenten oproepen om het voorbeeld van Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw te volgen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jan Desmeth

Burgemeester, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be