Noodhulp voor slachtoffers burgeroorlog in Ethiopië

De provincie Vlaams-Brabant geeft 25.000 euro aan Caritas International België voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van het oorlogsgeweld in de Ethiopische deelstaat Tigray.

 

Tigray raakte sinds november 2020 verwikkeld in een gewapend conflict tussen haar regionale regering en de Ethiopische federale overheid. Sindsdien is deze deelstaat afgesneden van de buitenwereld en wordt ze geteisterd door gewapende aanvallen, vergeldingsacties en onveiligheid. Zo’n 1.357.208 mensen zijn door de oorlog ontheemd. In totaal zijn 4,55 miljoen mensen in de regio zwaar getroffen door de oorlog en op zoek naar humanitaire hulp.

Bovendien heeft de regio, die sterk afhankelijk is van landbouw en veeteelt, te kampen met de gevolgen van klimaatverandering, zoals woestijnvorming, landdegradatie, cyclonen, de toename van plantenziekten en verwoestingen door sprinkhanenplagen. ​
De samenloop van crisissen, waaronder ook de coronapandemie, bedreigt de hele subregio en heeft specifiek in de Tigray regio een ernstige humanitaire crisis veroorzaakt. De provincie Vlaams-Brabant voorziet een subsidiereglement voor noodhulp om op korte termijn de meest levensnoodzakelijke behoeften van slachtoffers van een ramp te lenigen.

“Niemand kan onbewogen blijven bij te zien van deze ernstige humanitaire crisis. Om ons steentje bij te dragen, geven we 25.000 euro noodhulp aan Caritas International België”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Caritas gaat hiermee 4.000 ondervoede kinderen twee maanden van voedsel voorzien en basisvoedsel (bloem en olie) bezorgen aan 480 getroffen mensen”.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Linda Vanherck

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be