Noodhulp voor Beiroet

De provincie Vlaams-Brabant geeft 25.000 euro aan Caritas International voor humanitaire hulp aan het zwaar getroffen Beiroet.

Op 4 augustus vond er een zware ontploffing plaats in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet.
Deze ontploffing zorgde voor bijna 200 doden, duizenden gewonden en zware schade aan gebouwen en infrastructuur. Meer dan een kwart miljoen mensen zijn dakloos.

De ngo Caritas International wil tegemoet komen aan een deel van de noden van de kwetsbare Libanese gezinnen die door de explosie in Beiroet werden getroffen via medische en voedselhulp, psychologische en materiële bijstand.

“Wie de beelden gezien heeft, kan hierbij niet onbewogen blijven”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Daarom geven we 25.000 euro noodhulp aan deze NGO om ons steentje bij te dragen aan het lenigen van de nood in Beiroet. We focussen hierbij heel gericht op de meest kwetsbare personen en kinderen".

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Linda Vanherck

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be