Nieuwe website Praktijkpunt landbouw ondersteunt landbouwers

Welk witloofras is het meest interessant voor mijn bedrijf? Hoe houd ik onkruid onder controle in quinoa? Hoe is de ziektedruk in granen dit jaar? Kan ik me omscholen tot grondwitloofteler of tafeldruiventeler? Op de volledig vernieuwde website van Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant vinden witlooftelers en akkerbouwers antwoorden op praktische landbouwproblemen.

“Ze vinden er niet alleen de laatste onderzoeksresultaten, maar worden ok op de hoogte gehouden van alle activiteiten en infomomenten”, zegt Tom Dehaene, voorzitter van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant.

Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant staat in voor praktijkgericht landbouw-onderzoek. De focus ligt al sinds 1973 op witloof. ​
Daarnaast wordt ingezet op innovatieve teelten, akkerbouwmatige teelten en bredere thema’s zoals duurzaamheid, innovatie en bodem- en waterkwaliteit. ​
Ze verzamelen en ontwikkelen niet alleen kennis om land- en tuinbouwers in hun dagelijkse praktijk te ondersteunen. ​
Voor scholen en belangstellenden zijn ze een informatiepunt waar ze terecht kunnen om bij te leren over landbouw en landbouwonderzoek. Ze leren vanuit de praktijk en ervaren met de handen uit de mouwen de uitdagingen van de landbouw.

Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant vzw is een extern verzelfstandigd agentschap van de provincie Vlaams-Brabant. De werking is enkel mogelijk dankzij de structurele subsidies van de provincie Vlaams-Brabant, BelOrta en Boerenbond. Het bestuursorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van deze 3 organisaties én telers. Gedeputeerde Tom Dehaene is voorzitter.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Gils

Adjunct-directeur, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be