Nieuwe toeristische campagne Druiventro(t)s gaat van start met eerste knip tafeldruiven

Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Overijse, lanceren met Druiventro(t)s een nieuwe toeristische campagne voor de tafeldruif. Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober.

 

Warm welkom bij serristen

“Ook dit jaar stellen we de beleving bij de serristen centraal”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Er is niets heerlijker dan het authentieke persoonlijke contact met en het proeven van tafeldruiven bij onze gastvrije serristen”.

Zaterdag werden in Huldenberg de eerste tafeldruiven van het seizoen geplukt en aan Danny Verstraeten geschonken
Zaterdag werden in Huldenberg de eerste tafeldruiven van het seizoen geplukt en aan Danny Verstraeten geschonken

Tafeldruif volgen via timelapse in vernieuwd bezoekerscentrum

Toerisme Vlaams-Brabant investeerde mee in het in beeld brengen van de kracht van de groei van de tafeldruif in de serres via een timelapse.

“Hiermee zorgen we voor ​ unieke beelden van onze Vlaams-Brabantse trots”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. ​

De beelden van de timelapse worden ook gebruikt in het vernieuwde bezoekerscentrum Druif. Druif onderging een ware metamorfose met interactieve opstellingen.

Tafeldruiven in de serres bewonderen via timelapse (copyright: Lander Loeckx)
Tafeldruiven in de serres bewonderen via timelapse (copyright: Lander Loeckx)

2 nieuwe fietsroutes wijzen de weg door Druivenstreek

Toerisme Vlaams-Brabant vernieuwde de Druivenfietsroute tot twee nieuwe fietsproducten: de Royalroute en de Muscatroute. ​

De Royalroute, genoemd naar de bekendste tafeldruifsoort, is 33,2 km lang. Ze verbindt Bezoekerscentrum Druif in Overijse, GC Felix Sohie in Hoeilaart, Bezoekerscentrum De Warandepoort in Tervuren en gemeentehuis van Huldenberg.

De Muscatroute bevat pittige hellingen die onder meer passeert langs Terhulpen. Daar ontstond in het provinciaal onderzoekscentrum de Belgische variëteit ‘Baidordruif’, een kruising van de Muscatdruif. Het gemeentehuis van Hoeilaart in het Jan van Ruusbroeckpark is de startplaats van deze 39,3 km lange fietsuitdaging.

Fietsen langs de druivenserres (copyright Lander Loeckx)
Fietsen langs de druivenserres (copyright Lander Loeckx)

Tafeldruif als gezonde troef in aanloop naar het WK

“De Druivenstreek is een unieke beleving met echte topproducten”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Deze trots dragen we graag uit in gans Vlaanderen en bij uitbreiding de wereld uit dankzij het WK Wielrennen. We gaan ervoor zorgen dat deze druiven niet ontbreken ​ in de WK-dorpen.

De tafeldruif is een gezond product. Door de focus hierop te leggen, wil Toerisme Vlaams-Brabant nieuwe doelgroepen aanspreken.

“We hopen dankzij ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. Samen met Toerisme Vlaams-Brabant werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten. “We zijn dan ook blij om Danny Verstraeten, presentator van het VTM nieuws, de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen”, besluit Kamil Muyldermans schepen voor toerisme van de gemeente Hoeilaart.

Druiventro(t)s van start
Druiventro(t)s van start

 

De talrijke activiteiten in de Druivenstreek het kader van de tafeldruif vindt men terug op www.toerismevlaamsbrabant.be/druif

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Koen Craenen

Regiocoördinator Groene Gordel, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be