Nieuwe speelzone Kazemat in provinciedomein Halve Maan open

Op de kazemat, een bomen- en schaduwrijk terrein met uitzicht over het zwembad en de vijvers in de Halve Maan in Diest, liet de provincie Vlaams-Brabant een nieuwe speelzone ontwerpen.

‘Bij de realisatie van de speelzone werd zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van de omgeving opgenomen. Zo hebben de structuren een organische en natuurlijke vormgeving en zijn de speeltuigen gemaakt van natuurlijke materialen’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ’We zijn ook blij dat we terug een kabelbaan in het domein hebben.

In de zandzone is een platformcombinatie  met centrale boomhut gebouwd. Ook zijn er een open platform en hoektorentjes, toegankelijk via verschillende klimmogelijkheden zoals een touwennettunnel, plankenbrug, touwennet, sportenladder.

Naar beneden kan men met de glijstand en de glijbaan. Dit geheel is verbonden met het boomplatform rond de eik, een wirwar van platformen en touwen om te spelen en te schuilen en het vertrek van de dubbele kabelbaan.

Drie variaties van boomstamwanden om te chillen en het sociale spel te bevorderen, vervolledigen het geheel.

 

 

Plan Kazemat_DEF.pdf

PDF - 10 Mb

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ria Schepmans

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be