Nieuwe speeltuin 'Ravotburcht' in provinciedomein Halve Maan opent deuren

Op 14 mei ging het vernieuwde speellandschap in provinciedomein Halve Maan in Diest open voor het publiek. Het kreeg, na een wedstrijd, de naam 'Ravotburcht'. Het vervangt het speellandschap ‘Klimwoud Marsianenland’ dat, na 19 jaar dienst, versleten was.

 

“De nieuwe speeltuin bevordert samenspel maar geeft ook ruimte aan de beleving en fantasie van elk kind. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk, voor mensen met een beperking is er een rolstoel-carrousel. En we hebben ook gedacht aan de wachtende ouders of begeleiders. Voor hen zijn er voldoende zitplekken”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De krachtlijnen van het project zijn de combinatie van speelwaarde, de interactie met het terrein en het versterken van het speelse karakter. In deze ‘vesting’ of beschermde ruimte staan beleving, avontuur en fantasie in de natuur centraal. ​
Het hoogtepunt van de speeltuin is de citadel die vanuit heel wat manieren, zoals de zandvlakte, de ophaalbrug, het wachtershuis en de netbrug, te benaderen.
De hoogste toren met tunnelglijbaan is de blikvanger.

De voorganger van de 'Ravotburcht', het speellandschap ‘Klimwoud Marsianenland', werd geplaats in 2003. In 2005 werd dit speellandschap nog uitgebreid met de 'Marsraket'.

“Na 19 jaar dienst was deze speeltuin dan ook dringend aan vervanging toe. Niet alleen liepen de onderhoudskosten na elke keuring hoog op, ook de speelwaarde van deze speeltuin was beperkt. We zijn dan ook blij dat het nieuwe speellandschap in gebruik kan genomen worden”, besluit gedeputeerde ​ Ann Schevenels.

 

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philippe Van Diest

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be