Nieuwe speeltuin Lommerijck in Halve Maan

Natuurlijk en avontuurlijk hindernissenparcours voor alle leeftijden

Het provinciedomein Halve Maan in Diest heeft er een nieuwe speeltuin, Lommerijck, bij. Deze natuurlijke en avontuurlijke speeltuin bevindt zich tussen de bomen. Kinderen kunnen er hun motorische vaardigheden oefenen op 3 routes.

“De provinciedomeinen zijn en blijven de paradepaardjes van onze provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Daarom stemmen we steeds vraag en aanbod op elkaar af. In de Halve Maan was er een duidelijke behoefte aan een avontuurlijke en natuurlijke speeltuin”.

Op 26 juni opende gedeputeerde Ann Schevenels de nieuwe speeltuin in de Halve Maan.
Op 26 juni opende gedeputeerde Ann Schevenels de nieuwe speeltuin in de Halve Maan.

In de speeltuin zijn er 3 hoofdroutes die naar een centraal punt leiden. Daarnaast is er ook nog een korte route om snel dat punt te bereiken of te verlaten. ​
De parcours zijn de routes die diersoorten, de pad, de kever, de putter en de eikelmuis, moeten afleggen naar hun schuilplaats of nest. ​
Alle routes komen samen in een oude boom waar de dieren veilig zijn. ​
Onderweg komen de kinderen allerlei obstakels tegen die ze moeten overwinnen.

Overzichtsplan van de nieuwe speeltuin met de routes
Overzichtsplan van de nieuwe speeltuin met de routes

“Door het hindernissenparcours te verdelen in verschillende routes met één centraal punt worden zowel de allerkleinsten als tieners aangesproken. Routes die moeilijker zijn voor de kleinsten zullen des te avontuurlijker zijn voor de ouderen. Zo biedt het ontwerp voor elk wat wils en een grote variatie aan spelvarianten”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info: Provinciedomein Halve Maan Diest | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philippe Van Diest

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be