Nieuwe richtlijnen voor Vlaams-Brabantse provinciedomeinen

De provincie Vlaams-Brabant nam nieuwe maatregelen voor haar domeinen. Hiermee wil ze de verdere verspreiding van het coronavirus tegen gaan en de gezondheid van haar inwoners zo goed mogelijk vrijwaren.

De provincie Vlaams-Brabant nam nieuwe maatregelen voor haar vier provinciedomeinen, Het Vinne in Zoutleeuw, Halve Maan in Diest, Kessel-Lo in Leuven en Huizingen in Beersel.

"Onze provinciedomeinen blijven open om er te wandelen, te joggen en te genieten van de natuur.  Zich ontspannen in de buitenlucht is gezond. Er wordt wel gevraagd een afstand van elkaar te bewaren", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de domeinen.

Andere recreatiefuncties worden opgeschort. Zo worden de speeltuinen in de vier domeinen en het grote dierenpark in Huizingen gesloten.

Deze maatregelen gelden tot en met 3 april.

Ook de Week van de Provinciedomeinen, die van 11 tot en met 19 april zou plaatsvinden, wordt afgelast.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be