Nieuwe regiogidsen zetten toeristische troeven Groene Gordel en Hageland in de kijker

Toerisme Vlaams-Brabant brengt twee nieuwe gratis regiogidsen uit: één voor het Hageland en een 4-talige voor de Groene Gordel. Ze combineren de topattracties met kleine verborgen parels voor toeristen en inwoners.

Regiogids Groene Gordel

“Een frisse Geuze of een lekker witloofmenu onder de kerktoren met zicht op een kasteel zijn van die momenten om te koesteren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ​ “We tonen met de regiogids toeristen, expats, Brusselaars en ook de eigen inwoners de weg in deze adembenemende regio. ​ Het concept van deze gids is zo opgevat dat hij bruikbaar is voor verschillende doelgroepen. Er is aandacht voor de topattracties, toeristische thematische lijnen en praktische tips per gemeente. Het is een handzame gids met mooie foto’s die goesting geven om de Groene Gordel te bezoeken. Dankzij QR-codes krijgt men meer informatie over fiets- en wandelroutes." ​ ​

De Regiogids Groene Gordel werd voorgesteld aan het Kasteel van Huizingen
De Regiogids Groene Gordel werd voorgesteld aan het Kasteel van Huizingen

Een van de 50.000 exemplaren van de Nederlandstalige editie van deze 168 pagina’s tellende gids kan men bekomen bij toeristische diensten, logies, attracties en fietscafés. De meertalige versies volgen in augustus. Mooi op tijd om een internationaal publiek te onthalen tijdens het WK Wielrennen.

De cover van de Regiogids Groene Gordel boordevol informatie over de attracties en verborgen pllekjes voor toeristen én inwoners
De cover van de Regiogids Groene Gordel boordevol informatie over de attracties en verborgen pllekjes voor toeristen én inwoners

Regiogids Hageland

Het Hageland is de wandelstreek in dé wandelprovincie van Vlaanderen. Men kan er ook fietsen in de sporen van wielerhelden als Eddy Merckx of Sven Nys.

“‘Fietsen tussen de bloesems in het voorjaar, genieten van lekkere Hagelandse wijn in het najaar of een wandeling eindigen met een streekbier in een gezellige brouwerijcafé, perfect toch”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Deze kleurrijke streek vol verhalen is de ideale kortbij vakantie of uitstap voor groot en klein”.

In één praktische gids werden alle bezoektips in de regio Hageland gebundeld in 5 zones:

  • Zone 1 - In de voetsporen van lokale helden : Tremelo – Begijnendijk – Rotselaar – Aarschot.
  • Zone 2 - Vroom en vrolijk : Scherpenheuvel – Diest.
  • Zone 3 - In het hart van het Hageland : Lubbeek - Holsbeek – Tielt-Winge – Bekkevoort – Glabbeek.
  • Zone 4 - Over groene valleien en blozend fruit : Zoutleeuw – Landen – Linter – Kortenaken – Geetbets.
  • Zone 5 - Oude verhalen en jonge helden : Bierbeek – Boutersem – Tienen – Hoegaarden.
De nieuwe Regiogids Hageland staat vol wandel- en fietstips
De nieuwe Regiogids Hageland staat vol wandel- en fietstips

“Deze regiogidsen kwam tot stand dankzij de ​ vlotte samenwerking met en inzet van de gemeenten en ondernemers. ​ ​ We hopen dat deze ‘meerwaarde’-gidsen bijdragen aan een succesvolle toeristische toekomst voor Vlaams-Brabant”, ​ besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

Praktische info:

De regiogidsen gratis af te halen bij de lokale toeristische diensten in het Hageland, de Groene Gordel en Leuven vanaf het weekend van 10 juli of te bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties (3 euro verzendingskosten).

Bekijk of download de Regiogids Groene en Regiogids Hageland.

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Koen Craenen

Regiocoördinator Groene Gordel, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be