Nieuwe refter voor de Wijnpers in Leuven

De provinciale school De Wijnpers uit Leuven huldigde op 7 oktober haar nieuwe refter in.

‘Onze nieuwe refter is een fraai staaltje van een intense samenwerking’, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

De leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding maakten het ontwerp, de firma Burovorm werkte het ontwerp uit en de mobiele ploeg van de provincie bouwde de oude refter om tot een moderne polyvalente ruimte.
Naast de ‘refter’, waar de leerlingen hun lunchpauze doorbrengen, kan de ruimte nu ook gebruikt worden als extra lesruimte, leesruimte (de bibliotheek van de school zit mee verweven in de tussenwanden), ontspanningsruimte of vergaderruimte. 

‘Het resultaat mag gezien worden’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Onze leerlingen hebben uit deze ‘oefening’ heel wat ervaring kunnen putten die ze later in hun professionele loopbaan kunnen gebruiken’.

De provincie Vlaams-Brabant had aandacht voor duurzaamheid bij het gebruik van de materialen. ​ ​
Buroffice creations bvba, de leverancier van het materiaal, sluit zich aan bij het gedachtegoed van de circulaire economie waarbij grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt met zo min mogelijk verbruik van energie en transport.
"Zo zijn bijvoorbeeld de zitkuipen van de stoelen uit hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen en zijn ze 100% recycleerbaar", besluit gedeputeerde Bart Nevens.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Lut Lambert

Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be