Nieuwe Pallox Gravelroute loopt langs de mooiste grindwegen van de Hagelandse fruitstreek

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde een nieuwe gravelroute door het zuiden van het Hageland. Deze Pallox Gravelroute doorkruist de fruitstreek via pittige maar ook prachtige grindwegen.


“Het is een stevige gravelroute in een lus van maar liefst 117 kilometers en 520 hoogtemeters” zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Maar wel in het prachtige landschap van de Hagelandse fruitstreek. Vooral knap in het prille voorjaar wanneer de talloze fruitgaarden hun lentebloesems uitstallen.”

Op 25 maart huldigde gedeputeerde Gunther Coppens de Pallox Gravelroute in.
Op 25 maart huldigde gedeputeerde Gunther Coppens de Pallox Gravelroute in.

De nieuwe lus kreeg de Pallox Gravelroute als naam. Zo’n pallox, een toren van fruitkisten, kan als kunstwerk worden ontdekt in Hoegaarden. Tijdens de route kan er worden genoten van andere vergezichten, zoals boven op de uitkijktoren van Provinciedomein Het Vinne en De Houten Reus in de Getevallei.

Starten kan de fietser op twee plaatsen: de parking aan de Vroentestraat 24 in Hoegaarden of het provinciedomein in Zoutleeuw.

Toerisme Vlaams-Brabant realiseerde de nieuwe Pallox Gravelroute in samenwerking met 666gravel.

“Het was een plezier om deze route uit te tekenen”, zegt Jan Van Herck van 666gravel. “De Hagelandse fruitstreek is een pittige gravelregio vol verrassende wegels en uitzichten. Kom de Pallox Gravelroute verkennen en laat de grindpaden, kasseistroken en veldwegen smaken.”

De Pallox Gravelroute doorkruist de Hagelandse fruitstreek via pittige maar ook prachtige grindwegen.
De Pallox Gravelroute doorkruist de Hagelandse fruitstreek via pittige maar ook prachtige grindwegen.

Praktische info:Gravelwalhalla Vlaams-Brabant heet gravelaars welkom ​

Toerisme Vlaams-Brabant heeft de voorbije jaren actief ingezet op het creëren van een aanbod voor de sportieve fietstoerist. De Eddy Merckx-, Sven Nys-, R.EV1703 (in het spoor van Remco Evenepoel) en De Brabantse Pijl Cycling Route zijn hiervan succesvolle voorbeelden.

Sinds enkele jaren zit ook gravel, een fietsdiscipline waarbij fietsers met een gravelbike of mountainbike onverharde trajecten opzoeken, in de lift. ​

“Vlaams-Brabant telt vele en prachtige gravelwegen. Het is dan ook geen toeval dat het WK gravel dit jaar in onze provincie gereden wordt. Toerisme Vlaams-Brabant creëerde de voorbije jaren al gravelroutes in het Dijleland, de Brabantse Kouters, het Pajottenland en Noord-Hageland. Met deze Pallox Gravelroute zorgen we ervoor dat gravelliefhebbers voortaan door onze volledige provincie kunnen genieten van prachtige uitdagende graveltrajecten ”, besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be