Nieuwe natuurlijke en avontuurlijke speelzone ’t Kareeltje in Wommersom

Gezond buiten spelen

De gemeente Linter en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland maakten, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, van het domein ’t Kareeltje in Wommersom een natuurlijke en avontuurlijke zone waar kinderen corona-proof kunnen spelen.      

´t Kareeltje is een groene zone van 1,5 ha in eigendom van de gemeente Linter en gelegen langs het wandelnetwerk Getevallei, vlakbij de gemeentelijke basisschool de Zandloper in Wommersom.

Samen met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland werd deze zone gedurende een 10-tal jaren ingericht en beheerd met het oog op het verhogen van de biodiversiteit: een boomgaard met hooiland, aanplant van bomencirkels met lindes en demohagen van verscheidene inheemse soorten, uitgraven en open houden van een poel met vlonder, bouwen van een insectenhotel samen met de school.

Met de plaatsing of aanplanting van natuurlijke en avontuurlijke spelelementen, zoals een speelhuisje, een boomstammenparcours, een wilgenhut, een hagendoolhof, toekomstige klimbomen en een speelbosje, wordt het speelplezier voor de kinderen van de basisschool, de jeugd van de gemeente en de wandelaars langs het wandelnetwerk nog verhoogd.

“We investeerden 15.000 euro in deze speelruimte. Het project verhoogt de biodiversiteit in de regio en biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor kinderen en jongeren om zich buiten, in een veilige en gezonde omgeving, uit te leven. Sinds corona kennen we de waarde van groene, openbare ruimte nog meer”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu

 

Bart Nevens

Gedeputeerde voor leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Kristin De Ceuster

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be