Nieuwe minicars in Provinciedomein Huizingen

Twee nieuwe minicars versterken vanaf zaterdag 7 april het recreatieve aanbod van het Provinciedomein Huizingen.

De minicars zijn zeer populair. Vorig jaar trok deze attractie 17.700 bezoekers.

‘Om een minicar te besturen moet je 4 jaar zijn’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘En zelfs op die leeftijd is het niet voor iedereen evident om zelf te sturen. Voor hen, en voor de jongere broers en zussen, kochten we een bijkomende minicar met duozit aan. Zo kan iedereen meerijden. Daarnaast vervingen we een defecte eenpersoonsminicar’.

Tijdens regenbuien blijft de minicars-attractie gesloten. De wagentjes zijn immers elektrische voertuigjes.

‘Komend weekend wordt mooi weer voorspeld en zullen de nieuwe wagentjes voor het eerst op het parcours naast de kleuterspeeltuin rondrijden’, besluit gedeputeerde Walter Zelderloo.

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be