Nieuwe hondenweide in Pellenberg

Lubbeek is diervriendelijke gemeente

De gemeente Lubbeek heeft een nieuwe hondenlosloopweide gerealiseerd in Pellenberg. Deze realisatie past in het kader van haar diervriendelijk beleid. Lubbeek is immers één van de 45 Vlaams-Brabantse gemeenten met het label ‘diervriendelijke gemeente’.


De gemeente Lubbeek maakt werk van de aanleg van twee hondenweiden. In elke weide komt er een zitbank en een betonnen rioolbuis, die dienst doet als speeltuig voor de honden. Later komt er ook een ,schuilhut zoals op de hondenweide in Linden. Aan de buitenkant van elke weide worden twee vuilnisbakjes voorzien.

"Met deze losloopweide verhogen we de vrijheid en bewegingsvreugde van honden en hun baasje”, zegt Geert Bovyn, schepen van Lubbeek.

Op 3 juni werd de hondenlosloopweide in Pellenberg geopend
Op 3 juni werd de hondenlosloopweide in Pellenberg geopend

Gemeente met het label ‘diervriendelijke gemeente’ streven ernaar om rekening te houden met dierenwelzijn in hun beleid. Ze engageren zich om ook actiepunten waar te maken zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het promoten van het steriliseren van zwerfkatten en het toestaan van huisdieren in sociale woningen, rustoorden en serviceflats. Andere voorbeelden zijn dat een gemeente overlast van duiven op een diervriendelijke manier zal aanpakken en dat er een handhavingsbeleid moet zijn om overtredingen op het onverdoofd slachten tegen te gaan. De gemeente moet ook huisdierenstickers die de hulpdiensten informeren over het aantal huisdieren in een bepaalde woning ter beschikking stellen.

Lubbeek is een gemeente die actief is op vlak van dierenwelzijn
Lubbeek is een gemeente die actief is op vlak van dierenwelzijn

“Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de ​ gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken. Met 45 diervriendelijke gemeenten in Vlaams-Brabant, waaronder Lubbeek, zijn we goed op dreef. Maar het is onze ambitie om dat aantal nog stevig op te krikken. We willen dierenwelzijn op de agenda zetten van élke Vlaams-Brabantse gemeente”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor dierenwelzijn.

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Bovyn

Schepen, Gemeente Lubbeek

Annemie De Turck

Dierenwelzijn, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be