Nieuwe gravelroute neemt sportieve fietser mee door land van Geuze en Lambiek

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde op 24 juni haar nieuwste gravelroute, de Geuze Gravelroute. Deze route, die door 666gravel werd uitgetekend, telt zo’n 97 km en een 1000 hoogtemeters. Het traject doorkruist het Pajottenland via grindwegen, bospaden en autoluwe fietswegen.

 

Een tocht door de mooiste Bruegellandschappen

De Geuze Gravelroute neemt de fietser 97 km lang mee door de mooiste Bruegellandschappen. De tocht vertrekt aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw en voert langs heel wat topplekken in het Pajottenland. De rozentuin Coloma, de kastelen van Beersel en Gaasbeek, de vierkantshoeve Bree-Eik, het Hallerbos en het park Ter Rijst liggen op het parcours.

De Geuze Gravelroute neemt de sportieve fietser mee langs de mooiste plekjes van het Pajottenland (copyright: Jan Geys-Vojomag)
De Geuze Gravelroute neemt de sportieve fietser mee langs de mooiste plekjes van het Pajottenland (copyright: Jan Geys-Vojomag)


Op kracht komen met een geuze of lambiek

De Pajotse glooiingen zorgen voor maar liefst een 1000 hoogtemeters. ​

“Die inspanning wordt echter beloond met een lekkere geuze of lambiek in één van de brouwerijen, zoals ​ Oud Beersel, Boon en Lindemans, of in sympathieke dorpscafés die men passeert”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Gedeputeerde Coppens, burgemeester Vandaele, schepen Vanhaverbeke en Gert van brouwerij Oud Beersel lanceerden de nieuwe Geuze Gravelroute
Gedeputeerde Coppens, burgemeester Vandaele, schepen Vanhaverbeke en Gert van brouwerij Oud Beersel lanceerden de nieuwe Geuze Gravelroute

Geuze Gravelroute maakt het aanbod voor de sportieve fietser compleet

Sinds enkele jaren zit gravelrijden, een fietsdiscipline waarbij fietsers met een gravelbike of mountainbike onverharde trajecten opzoeken, in de lift. ​

“Vlaams-Brabant telt vele gravelwegen en daarom maken we werk van een gravelaanbod dat de troeven van de streek ten volle uitspeelt. Na Dwars door het Hageland, de Dijleland Gravelroute en de Cornet Gravelroute door de Brabantse Kouters is dit onze vierde uitgestippelde gravelroute”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Het traject van de nieuwe Geuze Gravelroute trekt door Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Lembeek (Halle), Pepingen, Herne, Galmaarden, Gooik en Lennik. ​
Het is een pittig traject voor de geoefende gravelrijder die een geuze of lambiek wel weet te smaken.

De Geuze Gravelroute loopt langs 97 km aan grindwegen en bospaden (copyright: Jan Geys-Vojomag)
De Geuze Gravelroute loopt langs 97 km aan grindwegen en bospaden (copyright: Jan Geys-Vojomag)

Praktische info:

Enkele cijfers: 35 km onverharde paden, 38 km autoluwe wegen, 1,5 km kassei- en een 20-tal km asfaltwegen.

Download de gpx van de Geuze Gravelroute op www.toerismevlaamsbrabant.be/gravel

Ontdek het volledige sportieve fietsaanbod in Vlaams-Brabant op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling

Bestel de cyclingbrochure ‘Vlaams-Brabant voor wielerhelden’ via

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/cycling/vlaams-brabant-voor-wielerhelden

De Geuze Gravelroute werd ontwikkeld in samenwerking met 666gravel. www.666gravel.bike

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be