Nieuwe fietsenstalling voor Sint-Jozefsinstituut in Ternat

Leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut in Ternat kunnen terug hun fiets veilig en droog stallen in de nieuwe stalling. Deze nieuwe stalling voor 220 fietsen kwam er met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Ternat.


Het Sint-Jozefsinstituut in Ternat ontving een provinciale subsidie van 50.000 euro om de schoolomgeving veilig en fietsvriendelijk te maken. Dat geld gebruikte de school voor een nieuwe fietsenstalling.

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer jongeren aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. De lukt pas als je weet waar de knelpunten liggen om vervolgens de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van de gemeente Ternat, de Fietsersbond en het Sint-Jozefsinstituut is hier een mooi voorbeeld van”.

St.-Jozefsinstituut Ternat kon, met steun van de provincie, een nieuwe fietsenstalling aanleggen voor 200 tweewielers
St.-Jozefsinstituut Ternat kon, met steun van de provincie, een nieuwe fietsenstalling aanleggen voor 200 tweewielers

De voorbije jaren werden er al maatregelen genomen in de schoolomgeving, zoals de uitbreiding van de zone 30 in het centrum van Ternat en een autovrije fietsverbinding langs de spoorlijn. De heraanleg van de fietspaden op de Assesteenweg startte in januari. ​

“Met dit project realiseren we weer een nieuwe trage verbinding naar de school. De nieuwe fietsenstalling ligt langs een nieuwe toegang voor fietsers en voetgangers die een verbinding vormt tussen de Dreef en de sporthal en zo uitgeeft op de ’t Serclaesstraat”, zegt Geert De Feyter, schepen voor omgeving.

Leerlingen van de school kunnen hun fiets nu veilig en droog stallen
Leerlingen van de school kunnen hun fiets nu veilig en droog stallen

“Door het groeiende leerlingenaantal en de toename van het aantal fietsers was de huidige fietsenstalling dringend aan vervanging toe. De nieuwe fietsenstalling ligt tussen de schoolgebouwen en de nieuwe sporthal”, besluit Luc Roeges van het schoolbestuur. ​ “De fietsenstalling biedt plaats aan meer dan 200 fietsen. De stalling is volledig overdekt, omheind en uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Bij grote evenementen, zoals Rock Ternat, zal de stalling ook toegankelijk zijn voor het grote publiek.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Luc Roeges

Secretaris KBSOT, St.-Jozefsinstituut Ternat

Steven Fagard

Fietsmanager luchthaven

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be