Nieuwe fietsenstalling voor school Wonderwijs in Zemst

De leerlingen van GO! basisschool Wonderwijs in Zemst kunnen vandaag voor het eerst gebruik maken van hun nieuwe fietsenstalling. Deze kwam er met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Zemst.

GO! basisschool Wonderwijs en de gemeente Zemst ontvangen een provinciale subsidie van 23.273,16 euro om de schoolomgeving veilig en fietsvriendelijk te maken. Dat geld gebruikt de school voor een nieuwe fietsenstalling en voor verbeteringen aan wandelroutes.

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. We gaan eerst na wat de knelpunten zijn op de schoolroutes en proberen de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van Wonderwijs is hier een mooi voorbeeld van”.

De voorbije jaren werden er al maatregelen genomen in de schoolomgeving van Wonderwijs.
De Bovenweg is al enige tijd een schoolstraat waarin geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten bij het begin en einde van de school. Sinds de invoering van de schoolstraat worden kinderen die met de wagen komen vooral om de hoek afgezet in de Graaf De Bailletstraat.
Daar worden in het voorjaar voetpaden aangelegd zodat er in de hele schoolomgeving veilige en aangename wandelroutes zijn.

Door de schoolstraat zijn er ook meer fietsers en werd de fietsenstalling al snel te klein. Een nieuwe fietsenstalling was dus meer als welkom.

“We zijn heel blij dat de school Wonderwijs het initiatief nam voor de nieuwe fietsenstalling en we steunen het initiatief dan ook met een bijkomende subsidie van 27.000 euro”, zegt Dirk Van Roey, schepen van mobiliteit van Zemst. “We deden dat de voorbije jaren ook al voor  De Kriekelaar en De Zonnewijzer”

“We hebben een rapport rond Schoolomgeving 2.0 laten uitwerken door Octopusplan”, vult burgemeester Veerle Geerinckx aan. “Het is onze bedoeling om hiermee de verkeersveiligheid van de 8 Zemstse scholen verder aan te pakken. En met ons fietsenstallingenplan willen we nagaan waar nog bijkomende fietsenstalling nodig is in Zemst.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Dirk Van Roey

Gemeente Zemst

Steven Fagard

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Nancy Santy

GO! Basisschool Wonderwijs

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be