Nieuwe didactische keuken in PISO Tienen

De didactische keuken van de provinciale school PISO in Tienen werd volledig gerenoveerd. ​ Hiermee onderstreept de school haar ambities in het opleidingsdomein Voeding en Horeca. ​

Het aanbod in het opleidingsdomein Voeding en Horeca wordt verbreed naar alle richtingen. Naast de reeds bestaande opleiding in ‘Restaurant-Keuken’ en de richting ‘Grootkeuken’ heeft PISO Tienen ook de opleidingen ‘Voeding en horeca’ en ‘biotechnologische wetenschappen’ aangevraagd. ​ ​
Op dit moment is er binnen de onderwijszone waar Tienen deel van uitmaakt geen enkele school die deze studierichting ‘Voeding en Horeca’ aanbiedt.

Op 27 januari werd de nieuwe didactische keuken van PISO Tienen officieel ingehuldigd door gedeputeerden Bart Nevens en Gunther Coppens en directeur Koen Kempeneers
Op 27 januari werd de nieuwe didactische keuken van PISO Tienen officieel ingehuldigd door gedeputeerden Bart Nevens en Gunther Coppens en directeur Koen Kempeneers

“Daarvoor heeft onze school dus een modern uitgeruste keuken nodig. Op deze manier kan iedere leerling met interesse in ‘Voeding en Horeca’ dit talent verder ontwikkelen op het PISO. We zijn dan ook heel trots onze nieuwe infrastructuur”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

"De bestaande keuken, inclusief de toestellen, werd volledig ontmanteld en vernieuwd. Er kwam een nieuwe hygiënische bekleding van de vloeren en wanden. Het dak werd gerenoveerd en geïsoleerd. Ook de keukeninrichting is volledig nieuw. Kortom, de keuken is op en top klaar voor de toekomst”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen.

Nood aan culinair talent

De Tiense regio is een draaischijf van de drank- en voedselproductie. Ze kent dan ook heel wat bedrijven die actief zijn in de voedselnijverheid, zoals de Tiense suikerraffinaderij, de Citrique Belge, SES, KIM’s chocolate of de brouwerij van Hoegaarden.

Binnen deze voedingsnijverheid is een grote behoefte aan biotechnische wetenschappers. Binnen deze voedingsnijverheid is een grote behoefte aan talent. ​
Door de lange traditie die PISO Tienen heeft in het aanbieden van het studiegebied ‘Voeding en Horeca’ heeft ze een groot netwerk van partners in deze sector. De school heeft hierdoor een duurzame samenwerking gericht op werkplekleren opgebouwd in de verschillende segmenten van de voedingssector, gaande van restaurants over hotels tot microbrouwerijen en kaasmakers.

“Daarnaast blijven we samenwerking als school heel belangrijk vinden. De vernieuwde infrastructuur gaat dan ook verhuurd worden aan VDAB en Horeca Vlaanderen”, zegt directeur Koen Kempeneers.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nele Donvil

PISO Tienen

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be