Nieuwe Cornet Gravelroute neemt fietser mee over mooiste grindwegen van Brabantse Kouters

Op 26 mei lanceerde Toerisme Vlaams-Brabant de nieuwe Cornet Gravelroute. Deze route, die door 666gravel werd uitgetekend, telt zo’n 117 km en 430 hoogtemeters. Het traject doorkruist de Brabantse Kouters via de mooiste grindwegen en verrassende fietswegeltjes. ​

Start en finish in Roubaixstijl

De lusvormige route start aan de wielerpiste van Affligem. Het traject trekt door Affligem, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Zemst, Grimbergen, Meise en Asse. Het is relatief vlak tot glooiend maar de 117 lange kilometers maken het een uitdagende route voor de geoefende gravelrijder.

“Start en finish in echte Roubaixstijl dus”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “De sportieve fietser krijgt een gevarieerde rit langs heerlijke grindwegen en hier en daar een kasseistrook voorgeschoteld. De hopvelden waaraan men voorbij fietst zijn op hun mooist aan het einde van de zomer, wanneer de hopbellen aan de staken bijna rijp zijn voor de pluk. Het traject passeert ook de Plantentuin in Meise, slingert door het Kravaalbos in Asse en kronkelt langs de Zenne en de Sluistoren in Weerde. Kortom, de route brengt de fietsers langs kleine gravelpaadjes door het glooiende landschap met weidse vergezichten. Er bestaat dus geen betere manier om de verrassend mooie Brabantse Kouters te ontdekken”. ​

Passage aan Brouwerij Palm & De Hoorn

Wanneer de fietser Steenhuffel nadert langs de kronkelende ‘Grote Molenbeek’ ziet hij de toren van Brouwerij Palm en de aanpalende micro-brouwerij De Hoorn aan de horizon verschijnen.
​ In de kleine koperen ketels van microbrouwerij De Hoorn maken de brouwmeesters met water, gerst, hop, kruiden, gist en zelfs eikenhout als smaakmaker het blonde bier Cornet. ​
De gravelroute passeert voor de deur. Fietsers zijn er altijd welkom, maar speciaal voor het Cornet Gravelevenement op 26 mei gooit de brouwerij de grote poort open voor een unieke bevoorrading tussen de brouwketels.

“De Cornet Gravelroute is een fantastische aanvulling op het recreatief aanbod in Vlaams-Brabant. Bewegen is gezond en genieten is goed voor onze moraal, het is mooi dat beide samenkomen in het rijden van deze Cornet Gravelroute. Omdat onze brouwerij op het parcours ligt hebben fietsers de kans een stukje bierbeleving mee te pikken en samen te genieten van Cornet”, zegt Peter Buelens, PR & Communications Manager Brouwerij Palm & De Hoorn.


Cornet Gravelroute verrijkt aanbod voor sportieve fietser

Sinds enkele jaren zit gravelrijden, een fietsdiscipline waarbij fietsers met een gravelbike of mountainbike onverharde trajecten opzoeken, in de lift.

Met de Cornet Gravelroute breidt Toerisme Vlaams-Brabant haar aanbod voor de sportieve wielertoerist verder uit. ​
De Eddy Merckx-, Sven Nys-, R.EV1703- (in het spoor van Remco Evenepoel) en De Brabantse Pijl Cycling Route zijn hiervan voorbeelden waarvan duizenden renners de voorbije jaren genoten hebben.

“Vlaams-Brabant telt vele gravelwegen en daarom maakten we ook werk van een gravelaanbod dat de troeven van de streek ten volle uitspeelt. Na Dwars door het Hageland en de Dijleland Gravelroute is dit reeds onze derde uitgestippelde gravelroute”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

 

Praktische info:

Download de gpx van de Cornet Gravelroute op www.toerismevlaamsbrabant.be/gravel

Ontdek het volledige sportieve fietsaanbod in Vlaams-Brabant op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling

Bestel de cyclingbrochure ‘Vlaams-Brabant voor wielerhelden’ via https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/cycling/vlaams-brabant-voor-wielerhelden

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jan Van Herck

666 Gravel

Peter Buelens

PR & Communication manager, Brouwerij Palm & De Hoorn

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be