Nieuwe burgemeesters Linkebeek en Wezembeek-Oppem leggen eed af

In uitvoering van het arrest van de Raad van State van 2 juli 2019 werd de heer Yves Ghequiere benoemd als burgemeester van Linkebeek en werd de heer Frédéric Petit benoemd als burgemeester van Wezembeek-Oppem. Beide burgemeesters hebben op maandag 8 juli de eed afgelegd bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte. 

 

Wie is burgemeester Yves Ghequiere?

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 te Linkebeek, en de resultaten van de stemming, heeft LINK@VENIR een coalitie gesloten met Activ’. Samen hebben beide partijen een meerderheid van de zetels (9 op 15) in de gemeenteraad.

De partij LINK@VENIR heeft de heer Yves Ghequiere voorgedragen als kandidaat burgemeester. Hij bekwam 688 naamstemmen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

De akte van voordracht is mede ondertekend door meer dan de helft van alle verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen hebben deelgenomen, en door een meerderheid van de kandidaten die werden verkozen op de lijst van de voorgedragen kandidaat burgemeester.

De heer Yves Ghequiere is, in uitvoering van het arrest van de Raad van State van 2 juli 2019, benoemd. Hij legt op 8 juli 2019 de eed als burgemeester af bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Yves Ghequiere is geboren op 4 oktober 1962 in Ukkel. Hij is sinds 2007 gemeenteraadslid, en werd in 2009 (31/08/2009) schepen van burgerlijke stand, mobiliteit, stedenbouw en derde leeftijd van de gemeente Linkebeek.

 

Wie is burgemeester Frédéric Petit?

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 te Wezembeek-Oppem, en de resultaten van de stemming, heeft LB-UNION de absolute meerderheid behaald (18 op 23 zetels).

De partij LB-UNION heeft de heer Frédéric Petit voorgedragen als kandidaat burgemeester. Hij bekwam 1.769 naamstemmen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

De akte van voordracht is mede ondertekend door meer dan de helft van alle verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen hebben deelgenomen, en door een meerderheid van de kandidaten die werden verkozen op de lijst van de voorgedragen kandidaat burgemeester.

De heer Frédéric Petit is, in uitvoering van het arrest van de Raad van State van 2 juli 2019, benoemd. Hij legt op 8 juli 2019 de eed als burgemeester af bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Frédéric Petit is geboren op 7 maart 1954 in Elsene. Hij was tussen 2007 en 2013 schepen, en werd in 2014 burgemeester van de gemeente Wezembeek-Oppem.

 

Drogenbos en Sint-Genesius-Rode

Op 22 juli leggen de nieuwe burgemeesters van Drogenbos en Sint-Genesius-Rode de eed af.

 

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be