Nieuwe burgemeester Tervuren legt eed af

In Tervuren neemt Marc Charlier het mandaat van burgemeester over van Jan Spooren. Dit, nadat de Vlaamse Regering de heer Jan Spooren heeft voorgedragen als nieuwe gouverneur van Vlaams-Brabant, met ingang van 1 september 2020. Op donderdag 27 augustus heeft Marc Charlier de eed af als burgemeester afgelegd in handen van gouverneur Lodewijk De Witte.

Marc Charlier werd met een voordrachtsakte als nieuwe kandidaat-burgemeester aangeduid door de huidige coalitie, bestaande uit de partijen N-VA, CD&V en Groen+.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen, Bart Somers, heeft op 26 augustus 2020 de heer Marc Charlier benoemd.

Hij legde op 27 augustus 2020 de eed als burgemeester af bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Marc Charlier is geboren op 11 maart 1965 te Ukkel.

Hij is voorzitter van de gemeenteraad van Tervuren.

 

Zijn politieke loopbaan 

- raadslid van 1995 tot 2000, van 2001 tot 2012 en van 2019 tot heden

- schepen van financiën en huisvesting van 2001 tot 2006

- gemeenteraadsvoorzitter van 2019 tot heden

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be