Nieuwe bordjes langs fietsnetwerk wijzen weg naar horecazaken

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde bordjes om fietsers op het fietsnetwerk attent te maken op lokale drank- of eetgelegenheden. ​

Genieten van het landschap, even uitblazen op een bank, een bezoek onderweg en een drankje nuttigen in een lokaal café. Naast goed weer, zijn dat dé ingrediënten van een geslaagde fietstocht. Eet- en drankgelegenheden vindt men echter niet altijd langs de fietsroutes. En deze routes hiervoor aanpassen, is niet overal mogelijk.

Daarom bedacht Toerisme Vlaams-Brabant een manier om de fietsers gemakkelijk en eenvoudig vanop het fietsnetwerk naar de lokale horecazaken toe te leiden.
Toerisme Vlaams-Brabant voorziet voor ondernemingen, die dit wensen, twee bordjes: één voor elke rijrichting op het fietsnetwerk. De bordjes maken de fietser erop attent dat er zich vlakbij een eet- of drankgelegenheid bevindt. Het bordje vermeldt de naam van de zaak, een pijl die de rijrichting aangeeft, het aantal kilometer en het adres van de zaak.

Op 24 mei werden de nieuwe horecabordjes op het fietsroutenetwerk voorgesteld
Op 24 mei werden de nieuwe horecabordjes op het fietsroutenetwerk voorgesteld

“Met deze ‘Fietsers welkom’-actie combineren we twee doelstellingen. Enerzijds informeren we de fietsers en anderzijds bieden we promotionele ondersteuning voor de lokale ondernemingen. De bordjes maken voortaan volwaardig deel uit van de infrastructuur van het fietsnetwerk”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

De bordjes moeten fietsers naar de horecazaken in de buurt toeleiden
De bordjes moeten fietsers naar de horecazaken in de buurt toeleiden

De ondernemers betalen voor deze borden 200 euro en krijgen hiervoor gedurende 4 jaar een bordje met een doorverwijzing naar hun zaak op het fietsnetwerk. Momenteel zijn er 65 ondernemingen die ingaan op het aanbod. ​
Hun bordjes zullen dit voorjaar, tegen de start van het fietsseizoen, geplaatst zijn. Ze staan op het fietsnetwerk, op de locatie met de kortste aanlooproute tot de zaak, of het dichtstbijzijnde knooppunt, indien de zaak op het fietsnetwerk ligt.


Meer info
: Restaurants & cafés - Reca | Sectorplatform Toerisme Vlaams Brabant (toerismeplatform.be)

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Lieselot De Cleyn

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be