Skip to Content
Nieuwe Aardbei Beleving Box

Nieuwe Aardbei Beleving Box

Organiseer thuis een ‘Dag van de Aardbei’

 

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en de provincie Vlaams-Brabant brengen de nieuwe Aardbei Beleving Box op de markt. Negen recepten laten liefhebbers van deze rode vrucht thuis aan de slag gaan.


Door de coronamaatregelen kan de jaarlijkse Dag van de Aardbei niet plaatsvinden.

“Maar geen nood”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw en streekproducten. “Voor de liefhebbers van aardbeien hebben we een alternatief: de nieuwe Aardbei Beleving Box van Straffe Streek. In de box vindt men geen aardbeien maar wel negen recepten en tien streekproducten om met deze rode vruchten aan de slag te gaan”.

Thuis aan de slag met aardbeien dankzij de nieuwe Aardbei Beleving Box van Straffe Streek
Thuis aan de slag met aardbeien dankzij de nieuwe Aardbei Beleving Box van Straffe Streek

In de belevingsbrochure staan onder meer recepten voor een dessert, confituur, een taart en drie cocktails en een mocktail.

De aardbeibelevingsbrochure:

Aardbeienbeleving in de keuken.pdf 1,020 KB

In de box zitten ook twee duurzame en herbruikbare bamboe-rietjes en een frozen popsicle, een ijsvorm voor de diepvriezer in de vorm van een aardbei.

Foto: de maand mei is aardbeien-maand
Foto: de maand mei is aardbeien-maand


Meer info: www.straffestreekbox.be/aardbeibeleving

Tom Dehaene Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Daan Vanhorenbeek Straffe Streek, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven