Nieuwbouw op Grote Markt in Vilvoorde moet plein opwaarderen

De stad Vilvoorde gaat het oude pand en het aangrenzende perceel op de Grote Markt 19-20 verkopen. De te realiseren nieuwbouw, met woon, handels- en gemeenschapsfuncties, moet het plein opwaarderen en de stadskern versterken.


Op de kop van de Grote Markt ligt een oud gebouw dat de stad Vilvoorde, als eigenaar, samen met het aangrenzende perceel, wil verkopen. De bestaande panden op de beide percelen zullen gesloopt worden om plaats te maken voor een nieuwbouw.

“We mikken op een kwalitatief project dat de levendigheid van onze Grote Markt versterkt en zo een meerwaarde heeft voor het centrum van de stad. Het zal wellicht gaan om een project met gemengde functies: gemeenschapsfuncties, handel of horeca op het gelijkvloers en wonen op de verdiepingen en de eventuele achterbouw. ​ Het is onze ambitie om na de vernieuwing van de Grote Markt nu ook de leegstaande en verwaarloosde panden een nieuwe toekomst te geven. We hopen tegen eind dit jaar beide grote panden onder deze voorwaarden te koop aan te bieden”, zegt Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde.

Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Hans Bonte op de plaats waar volgend jaar een kernversterkend project komt
Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Hans Bonte op de plaats waar volgend jaar een kernversterkend project komt

“De versterking van onze kernen is een prioriteit van ons bestuur”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen. “Het project in Vilvoorde, dat trouwens aansluit op twee lopende kernversterkende projecten, zal zorgen voor een opwaardering van de stadskern met respect voor de eigenheid, historische context en schaal van de omgeving en tegelijk de woon- en woonomgevingskwaliteiten in het centrum verhogen. Daarom investeren we 12.000 euro voor de volumestudie van het kernversterkend woonproject”.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Hans Bonte

Burgemeester, Stad Vilvoorde

Fien Van den Abeele

Dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be