Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein Huizingen

Op 31 maart wordt het nieuwe stiltepad in het provinciedomein Huizingen ingehuldigd. Daarnaast komt er ook een troostplek van FERM in het domein.

 

Het nieuwe stiltepad, dat samen met Kom op Tegen Kanker werd uitgewerkt, loopt door het bos van het domein.

"Wandelen in de natuur werkt helend voor kankerpatiënten. Ze kunnen er tot rust komen, zowel alleen als met hun naasten. Daarom is Kom op tegen Kanker blij met initiatieven als deze, die kankerpatiënten de kans geven om volop van die natuur te genieten", zegt Mark Michils, directeur van Kom Op Tegen Kanker.

Wandelen langs het pas geopende stiltepad in provinciedomein Huizingen
Wandelen langs het pas geopende stiltepad in provinciedomein Huizingen

Langs het wandelpad zijn er stopplaatsen die aangeduid worden door een houten dier, gemaakt door kunstenaar Koen Vandewalle. Er zijn 8 gebeeldhouwde dieren te bezichtigen: konijn, eendjes, hert, vliegend hert, eekhoorn, ransuil, buizerd en de ree.

Parcours stiltepad Huizingen met 8 rustplekken in het teken van een dier
Parcours stiltepad Huizingen met 8 rustplekken in het teken van een dier

“Het zijn dieren die voorkomen in het bos van ons domein”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “De dieren worden gelinkt aan menselijke karaktertrekken en zorgen zo voor reflectie”.

 

Samen met vzw FERM richt de provincie ook een troostplek in op de route. Deze plek is ingericht als een nest, gemaakt met sprokkelhout uit het bos.

Gedeputeerde Ann Schevenels, Monique De Dobbeleer van FERM en Mark Michils van KOTK bij de nieuwe troostplek
Gedeputeerde Ann Schevenels, Monique De Dobbeleer van FERM en Mark Michils van KOTK bij de nieuwe troostplek

“Daarnaast staan er een paar gedachtentakken waaraan mensen een houten schijfje kunnen ophangen. Op deze schijf kan er een woord, zin of gedichtje worden geschreven voor wie daar behoefte aan heeft. De natuurelementen gaan met de tijd de woorden op de schijfjes doen vervagen, en de natuur neemt de gedachten met haar mee”, zegt Monique De Dobbeleer, voorzitter van FERM.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Monique De Dobbeleer

Voorzitter, FERM

Karen Vandenplas

Pers- en communicatiemanager, Kom Op Tegen Kanker

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be