Nieuw onthaalgebouw Provinciedomein Huizingen opent deuren

De provincie Vlaams-Brabant liet de voorbije periode belangrijke infrastructuurwerken in haar domein in Huizingen uitvoeren. Zo werd de historische rotstuin gerestaureerd en de bezoekerstoiletten aan de speeltuin vernieuwd.
Als kers op de taart is er nu het nieuwe onthaalgebouw en de nieuwe inkom.

Op 1 april, bij de start van het recreatieseizoen, werd het nieuwe onthaalgebouw en de nieuwe inkom in gebruik genomen. Vandaag wordt de nieuwe constructie officieel geopend.

De locatie van het gebouw werd zo gekozen opdat de bezoekers bij het binnenkomen van het domein onmiddellijk door het waterkasteel worden verwelkomd.  Hierbij wandelen de bezoekers opnieuw op de oude Kasteeldreef, die meer dan een eeuw geleden ook werd gebruikt door de kasteelheer Vaucamps. 

“De nieuwe ingang is goed nieuws voor de bezoekers”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Het oude kassagebouw was niet meer aangepast aan de huidige noden waardoor er tijdens drukke weekenddagen lange wachtrijen ontstonden.  Het nieuwe onthaalgebouw beschikt nu over een extra derde kassa. Zo is de lange wachttijd in principe van de baan”. 

Ook zijn er meerdere bomen aan de nieuwe inkom aangeplant zodat deze op termijn voor voldoende schaduw zullen zorgen tijdens de warme zomerdagen. 
Bijkomend is er in het gebouw de administratie gehuisvest en is er ook een EHBO-lokaal. 
Op de benedenverdieping is er een grote multifunctionele ruimte voor onder meer de natuur- en milieueducatie werking.

“We blijven verder investeren in het domein”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Met het nieuwe onthaalgebouw bereiden we ook de digitale toekomst voor waarbij bezoekers via de website hun tickets vooraf kunnen kopen”.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be