Nieuw lokaal Chiro Budingen gaat open

Het nieuwe lokaal van de Chiro van Budingen werd officieel geopend. Deze multifunctionele nieuwbouw werd opgetrokken aan het voormalige station

De Chiro van Budingen maakte jarenlang gebruik van drie lokalen van school De Bron. Maar De Bron heeft de lokalen nu zelf nodig. De jeugdbeweging moest dus op zoek naar een nieuwe stek.
De stad Zoutleeuw besliste om op een eigen terrein aan het voormalige station een multifunctionele, toegankelijke nieuwbouw op te trekken. De locatie is hier perfect voor, dankzij haar centrale ligging en vlotte bereikbaarheid met de fiets.

Het nieuwe gebouw bestaat uit drie lokalen die met elkaar verbonden zijn door een centrale gang, een keuken, een buitenberging en een sanitair blok.
Er is genoeg plaats om ook jeugdkampen en andere buitenactiviteiten te organiseren.
In de nieuwbouw is alles gelijkvloers, wat het gebouw heel toegankelijk maakt voor minder mobiele personen en kinderen.

In een volgende fase worden door de stad Zoutleeuw aanvullende omgevingswerken uitgevoerd om de site nog aantrekkelijker te maken. Zo zullen een overdekte fietsenstalling, speelelementen, straatmeubilair en een parkzone voorzien worden.

‘Hiermee krijgt de jeugd in Budingen een eigen, aangepaste locatie. Een goede accommodatie voor onze jeugdverenigingen bevordert de dynamiek in onze dorpen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa. ‘Bovendien wordt hierdoor de voormalige stationsomgeving opgewaardeerd en krijgt die opnieuw een sociale functie. Dit project valt onder het thema Leefbare dorpen, één van de pijlers van het plattelandsbeleid in het Hageland’.

Het initiatief werd als plattelandsproject door het stadsbestuur van Zoutleeuw ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland. Het ontving LEADER-subsidies van 39.000 euro voor het gedeelte van de ruwbouw.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa, Provincie Vlaams Brabant

Pierre-Bernard Van Acker

Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant

Johan Thomas

Dienst Omgeving, Stad Zoutleeuw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be