Nieuw fietspad in provinciedomein Kessel-lo

De werken aan het nieuwe fietspad in het provinciedomein van Kessel-Lo zijn gestart. Het nieuwe fietspad sluit aan op het recreatief knooppuntennetwerk en op de toekomstige fietssnelweg F25 tussen Leuven en Aarschot. ​

“Het nieuwe fietspad ontsluit ons provinciedomein doordat het aansluit op bestaande fietsverbindingen door het domein”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

In het noorden van het provinciedomein sluit het nieuwe fietspad aan op de bestaande fietsverbinding tussen de Eénmeilaan en parking 4 aan de Domeinstraat. Het fietspad loopt verder ten oosten van de vijver en ten zuiden van de rolschaatspiste. Vanaf de rolschaatspiste loopt het fietspad door tot aan de Vijverlaan en het fietspad via het Beemdenpad in richting van de Holsbeeksesteenweg. ​

In de toekomst wordt ook de verbinding uitgewerkt tussen Vijverlaan en de bestaande fietsverbinding tussen Holsbeeksesteenweg en Lentedreef.

Het nieuwe fietspad van 3 meter breed wordt aangelegd in asfalt en is goed voor zo’n 430 meter veilig fietsplezier door het provinciedomein. De nieuwe fietsverbinding zorgt voor gescheiden fiets- en wandelverkeer waardoor de vlotte doorstroming van fietsers wordt gewaarborgd. Door de aanleg van het fietspad zullen er minder conflicten met de voetgangers zijn in de toekomst.

De fietsverbinding wordt na de aanleg en in opdracht van de stad Leuven verlicht met witte ledverlichting. En brandt volgens hetzelfde verlichtingsplan als de bestaande fietspaden in het provinciedomein. Dit verlichtingsplan is afgestemd op de openingsuren van het provinciedomein.

“De provincie Vlaams-Brabant treedt in dit project op als bouwheer. De werken duren tot mei 2024 en kosten 250.000 euro. Het provinciedomein zelf zorgt voor het groenbeheer tijdens en na de werken”, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

​ ​ ​ ​ ​

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be