Skip to Content
Nieuw Camperterrein in Leuven opent poorten

Nieuw Camperterrein in Leuven opent poorten

De provincie Vlaams-Brabant en de Stad Leuven openen een camperterrein in het Provinciedomein Kessel-Lo. Hiermee willen ze voldoen aan de specifieke vraag naar logiesmogelijkheid voor mensen met een mobilhome.

8 nieuwe kampeerplaatsen voor campers

Toeristen kunnen voortaan met hun mobilhome terecht op het Camperterrein Leuven, gelegen aan het Provinciedomein Kessel-Lo, in de inkomzone ter hoogte van de Eénmeilaan.

“Door 8 ruime plaatsen met de nodige faciliteiten te voorzien speelt de provincie in op de vraag naar een goed uitgerust camperterrein in het groen, maar toch aan de rand van de stad” zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De rijzone van het terrein werd aangelegd met waterdoorlatende betonklinkers. De kampeerplaatsen zelf staan in een grind-rooster met gras.
Er is een aparte toegangspoort met een informatiebord.

Het terrein is 24u/24u toegankelijk, normaal het hele jaar door. 
Bezoekers betalen bij het binnen rijden en kiezen dan hoelang ze willen blijven. 
De kostprijs (all-in) bedraagt 15 euro/nacht. Ze kunnen er voor maximaal 2 nachten terecht.
Reserveren kan via tel. 016 25 20 30 of via provinciedomein.kessello@vlaamsbrabant.be

Voor het terrein is een erkenningsaanvraag bij Toerisme Vlaanderen ingediend.


Steeds meer vraag naar autokamperen

Op 10 jaar tijd is er een toename van 66% van het aantal kampeerauto’s. Hiermee is het autokamperen één van de snelst groeiende vormen van kampeertoerisme in Vlaanderen.

“Ook het verblijfstoerisme in Leuven zit in de lift. Bezoekers kunnen in de stad terecht in diverse types logies, van hotel tot B&B, van vakantiewoning tot vakantielogies. Camperterreinen ontbreken evenwel op het stedelijke grondgebied en ook in de omgeving van Leuven zijn dergelijke plaatsen zeldzaam”, zegt Denise Vandevoort, schepen van o.m. toerisme.

Om te voldoen aan de vraag naar logiesmogelijkheid voor kampeerautotoeristen creëerden de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven een nieuw camperterrein.

“Gelegen aan het Provinciaal Domein Kessel-Lo zal het terrein plaats en faciliteiten bieden voor deze specifieke doelgroep toeristen. Het Provinciedomein Kessel-Lo is dan ook een interessante locatie. Het domein ligt in een rustige omgeving, maar toch in de onmiddellijke nabijheid van de toeristische bezienswaardigheden van het Hageland en Leuven”, besluit Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Contacteer ons
Ann Schevenels Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant
Denise Vandevoort Schepen voor toerisme, Stad Leuven
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant
Ann Schevenels Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant
Denise Vandevoort Schepen voor toerisme, Stad Leuven
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven