Nieuw bedrijventerrein Terlocht in Londerzeel

De provincieraad van Vlaams-Brabant wil een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen in Londerzeel. Met de definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan maakt de provincie meer ruimte vrij voor een nieuwe bedrijvenzone.  

Met het ruimtelijk uitvoeringsplan 'SPEK-Londerzeel' geeft de provincie Vlaams-Brabant invulling aan de opdracht van Vlaanderen om in Londerzeel ruimte vrij te maken voor nieuwe bedrijvenzones. De provincie gaat dit in meerdere stappen doen. Het plan voor Terlocht is de eerste stap.

Het gaat om een gebied van ongeveer twaalf hectare ten noorden van camping Diepvennen. Het is de bedoeling dat er bedrijven komen op grote kavels. Winkels en kantoren worden uitgesloten. Om het nieuwe terrein te kunnen bereiken moet de Koning Leopoldlaan een stukje worden verlengd. Een verbinding met de Meerstraat zal alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk zijn.

“Dit gebied kent geen professioneel landbouwgebruik meer en sluit aan op het bestaande bedrijventerrein in Breendonk langs de A12", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. “Wij vinden het daarom geschikt als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven".

Het zuidelijke gedeelte van het terrein, palend aan de afrit naar de Meerstraat, mag niet bebouwd worden.
“Als provincie hechten we belang aan een volwaardige autosnelweg. We roepen de Vlaamse regering dan ook op om spoedig een volwaardig op- en afrittencomplex aan te leggen op deze plek", besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Linda Van den Eede

Raadsvoorzitter, Provincieraad Vlaams-Brabant

Annelies Belis

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be