Natuurlijk genieten in de Week van de Provinciedomeinen

Tijdens de paasvakantie vindt van 9 tot en met 15 april de Week van de Provinciedomeinen plaats. Tijdens deze week tonen alle Vlaamse provinciedomeinen hun sterke troeven via 76 activiteiten voor het grote publiek. Thema dit jaar is natuurlijk genieten.

De vijf Vlaamse provincies beheren samen niet minder dan 53 recreatie-en groendomeinen, open voor het publiek. Zij verwelkomen jaarlijks zo’n 10 miljoen bezoekers.
Vlaams-Brabant telt 4 provinciedomeinen: Halve Maan in Diest, Het Vinne in Zoutleeuw, Kessel-Lo in Leuven en Huizingen in Beersel.

‘De provinciedomeinen zijn een sterk merk én het visitekaartje van de provincies. Dankzij de provincies valt er heel wat te beleven in Vlaanderen’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Tijdens de tweede week van de paasvakantie zetten onze vier provinciedomeinendomeinen hun deuren extra open. Ze zijn de motor van natuurlijk genieten. Het programma vertrekt vanuit de eigenheid van elk provinciedomein, aangevuld met een specifiek activiteitenprogramma’.

Tijdens de Week van de provinciedomeinen organiseren de Vlaams-Brabantse domeinen samen 17 activiteiten. De bezoekers kunnen er terecht voor een breed aanbod dat varieert van wandelen in een rustige groene omgeving tot avontuurlijke activiteiten in openlucht

Agnetha Van Pee

Directie Vrije Tijd, Provincie Vlaams Brabant

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be