Mosterdmakerij De Ster bestaat 100 jaar

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, bezochten naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de mosterdmakerij de productiesite van De Ster in Lubbeek. Voor de derde jaar op rij zetten Voka-KvK Vlaams-Brabant en de provincie de jubilarissen uit de provincie in de bloemetjes.


“Of bedrijven nu 10, 25 of 100 jaar bestaan, we vinden het belangrijk om dicht bij onze leden te staan en mee belangrijke gebeurtenissen te vieren. Mosterdmakerij De Ster is een voorbeeld van hoe je met weinig ingrediënten een heerlijk product kan maken en dit al honderd jaar op dezelfde manier”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

“Al 100 jaar zijn ze meesters in mosterd, met een passie voor smaak en pure ingrediënten, te vinden in gastronomische keukens en talloze koelkasten thuis. De Ster verdient het om met deze eeuw oude traditie in de bloemetjes te worden gezet”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Familiebedrijf De Ster viert haar 100-jarig bestaan. V.l.n.r gedeputeerde voor de provincie Ann Schevenels, Christophe Eraly, Paul Eraly (CEO), Philip Eraly en Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant
Familiebedrijf De Ster viert haar 100-jarig bestaan. V.l.n.r gedeputeerde voor de provincie Ann Schevenels, Christophe Eraly, Paul Eraly (CEO), Philip Eraly en Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Mosterd maken van vader op zoon

Al sinds 1924 wordt in Lubbeek mosterd gemaakt. In 2013 namen Paul Eraly en zijn twee zonen de mosterdmakerij over. Ze werken sinds 2021 samen met de Abdij van Averbode voor een authentieke honingmosterd. ​

Mosterdmakerij De Ster maakt mosterd met maar 4 ingrediënten.

"Je moet niet groot zijn om groots te zijn. Er zijn tal van goeie producten die allemaal sterren zijn, maar wij hebben niet voor niets de naam 'De Ster'. Wij vinden de authentieke manier om ons producten te maken belangrijk. Geen toegevoegde smaakstoffen of bewaarmiddelen, slechts onze vier ingrediënten: water, zeezout, mosterdzaden en natuurazijn. What you see is what you eat! En dat alles met een puur en traag maakprocédé, dát zorgt voor onze unieke smaak. Onze mosterd is de ster op elke tafel", zegt Paul Eraly, CEO van De Ster.

Mosterdmakerij De Ster maakt mosterd met maar 4 ingrediënten.
Mosterdmakerij De Ster maakt mosterd met maar 4 ingrediënten.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Roel Casteels

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be