Mosterdmakerij De Ster bestaat 100 jaar
Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, bezochten naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de mosterdmakerij de productiesite van De Ster in Lubbeek. Voor de derde jaar op rij zetten Voka-KvK Vlaams-Brabant en de provincie de jubilarissen uit de provincie in de bloemetjes.
“Of bedrijven nu 10, 25 of 100 jaar bestaan, we vinden het belangrijk om dicht bij onze leden te staan en mee belangrijke gebeurtenissen te vieren. Mosterdmakerij De Ster is een voorbeeld van hoe je met weinig ingrediënten een heerlijk product kan maken en dit al honderd jaar op dezelfde manier”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.
“Al 100 jaar zijn ze meesters in mosterd, met een passie voor smaak en pure ingrediënten, te vinden in gastronomische keukens en talloze koelkasten thuis. De Ster verdient het om met deze eeuw oude traditie in de bloemetjes te worden gezet”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.
Mosterd maken van vader op zoon
Al sinds 1924 wordt in Lubbeek mosterd gemaakt. In 2013 namen Paul Eraly en zijn twee zonen de mosterdmakerij over. Ze werken sinds 2021 samen met de Abdij van Averbode voor een authentieke honingmosterd.
Mosterdmakerij De Ster maakt mosterd met maar 4 ingrediënten.
"Je moet niet groot zijn om groots te zijn. Er zijn tal van goeie producten die allemaal sterren zijn, maar wij hebben niet voor niets de naam 'De Ster'. Wij vinden de authentieke manier om ons producten te maken belangrijk. Geen toegevoegde smaakstoffen of bewaarmiddelen, slechts onze vier ingrediënten: water, zeezout, mosterdzaden en natuurazijn. What you see is what you eat! En dat alles met een puur en traag maakprocédé, dát zorgt voor onze unieke smaak. Onze mosterd is de ster op elke tafel", zegt Paul Eraly, CEO van De Ster.
Ann Schevenels
Tiffany Mestdagh
Roel Casteels