Molen Rufferdinge opent als belevingscentrum

De stad Landen liet de molen van het bezoekerscentrum Rufferdinge ombouwen tot een belevingscentrum. Centrale thema's zijn er landbouw, techniek en waterkracht.

Twaalf jaar geleden werd de molen van Rufferdinge omgebouwd tot een bezoekerscentrum, waar de toeristische dienst is gevestigd. Om gezinnen met kinderen, scholen en groepen aan te spreken, werd het passief bezoekerscentrum dit jaar omgebouwd tot een actief belevingscentrum. Dit zowel vormelijk als inhoudelijk, met als centrale thema’s landbouw, techniek en waterkracht.

Er kwam een nieuwe onthaalbalie en op de verdiepingen verschenen leerrijke doe-elementen waarmee de bezoekers kennismaken met waterkracht. Het waterrad, de centrale energiebron van de oude molen, is opnieuw zichtbaar.

‘Het nieuwe bezoekerscentrum is een inspirerende plek geworden, een knap toeristisch onthaal dat zorgt voor meer dag- en verblijfstoeristen.’ zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en toerisme. ‘We zetten hiermee weer een mooi stukje Hageland terug op de kaart.’

Het initiatief werd als plattelandsproject door AGB Landen ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland en ontving hiervoor 75.000 euro subsidies.
 

Contacteer ons
Monique Swinnen Gedeputeerde voor plattelandsbeleid en toerisme, Provincie Vlaams Brabant
Pierre-Bernard Van Acker Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant
Katrien Cloots Stad Landen
Monique Swinnen Gedeputeerde voor plattelandsbeleid en toerisme, Provincie Vlaams Brabant
Pierre-Bernard Van Acker Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant
Katrien Cloots Stad Landen
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven