Skip to Content
Minister Weyts heropent 2de en 3de graad secundair onderwijs tijdens bezoek aan De Wijnpers in Leuven

Minister Weyts heropent 2de en 3de graad secundair onderwijs tijdens bezoek aan De Wijnpers in Leuven

Vandaag brachten Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs, en Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs, een bezoek aan de provinciale school De Wijnpers in Leuven. De minister zetten met zijn bezoek de heropstart van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs kracht bij.

 

“Na zes maanden van halftijds afstandsonderwijs kunnen de leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs weer voltijds terug naar de schoolbanken”, zegt Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs. “We zijn blij dat deze fysieke heropstart van het onderwijs vanaf vandaag mogelijk is. We zijn ervan overtuigd dat 100% contactonderwijs het welzijn en welbevinden van de leerlingen ten goede komt”.

Eén van de scholen die volledig heropstartte, is de provinciale school De Wijnpers in Leuven. De Wijnpers biedt studierichtingen aan in de domeinen Kunst en creatie, land- en tuinbouw en STEM.

Minister Weyts en gedeputeerde Coppens brengen een bezoek aan De Wijnpers, die vanaf vandaag overschakelt op 100% contactonderwijs
Minister Weyts en gedeputeerde Coppens brengen een bezoek aan De Wijnpers, die vanaf vandaag overschakelt op 100% contactonderwijs

“We zijn de directie en leerkrachten dankbaar. Want zonder hun inzet en creativiteit was deze heropstart van het contactonderwijs niet mogelijk. Uiteraard staat de veiligheid van de leerlingen en het personeel in de school op nummer 1”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

“We willen graag nog een inhaalbeweging maken voor onze kunstvakken, projecten, praktijklessen tuinbouw en cv/sanitair en de toegepaste wetenschapslabo’s. Deze zijn niet zo makkelijk te vervangen door onlinelessen. Ook hopen we in de laatste weken voltijds contactonderwijs de motivatie en het welbevinden van iedereen weer op te krikken en leerlingen nog extra te begeleiden en remediëren”, zegt directeur Lut Lambert.

 

Gunther Coppens Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Lut Lambert Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven