Met Remco Evenepoel door het Pajottenland

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert nieuwe fietsroute

Toerisme Vlaams-Brabant en de familie Evenepoel werkten een nieuwe fietsroute voor sportievelingen uit. Met de bewegwijzerde 'R.EV 1703 Cycling Route' fietst men over de favoriete trainingswegen van Remco Evenepoel.

Op 26 november werd de R.EV 1703 Cycling Route officieel ingehuldigd
Op 26 november werd de R.EV 1703 Cycling Route officieel ingehuldigd

Trainingsparcours Remco Evenepoel

Het Pajottenland is het geheime wapen van Remco Evenepoel. Hij kan er elke dag urenlang trainen. ​
“We geraken nooit uitgekeken op dit parcours. Elke wielrenner vindt hier zijn ding”, zegt Remco Evenepoel. “De golvende wegen zijn echt een plezier om over te rijden. Maar vergis je niet, je kan ook heel lastige trajecten uitstippelen met kuitenbijters als de Congoberg en gevreesde kasseistroken zoals de Schavolliestraat”.

Ook na de training krijgt Remco Evenepoel niet genoeg van het landschap. ​
“Na vijf uur op de fiets op zondagvoormiddag pik ik mijn vriendin soms op voor een ontspannen tochtje door deze fantastische streek. En een stop in mijn supporterscafé, In de Rustberg in Schepdaal, hoort daar natuurlijk ook bij.”

De startplaats van de nieuwe R.EV Cycling Route is aan zijn supporterslokaal in Schepdaal, copyright foto: Lander Loeckx
De startplaats van de nieuwe R.EV Cycling Route is aan zijn supporterslokaal in Schepdaal, copyright foto: Lander Loeckx

Nieuwe sportieve fietsroute doorklieft Pajottenland

Toerisme Vlaams-Brabant realiseerde deze route in nauwe samenwerking met Remco en Patrick Evenepoel. ​

“Een fijne samenwerking waarbij we nog maar eens aantonen dat we in Vlaams-Brabant echt wel van koersen weten”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Het prachtige landschap van Bruegel, geuze en het Brabantse trekpaard is een heerlijk fietsland. Met korte hellingen, pittige kasseistroken, soepel bochtenwerk en prachtige open vergezichten. Een must voor elke flandrien. Nagenieten kan hier in authentieke wielercafés met heerlijke streekbieren. Deze nieuwe route bevat het allemaal.”

Deze sportieve fietsroute is 94 kilometer lang, goed voor 840 hoogtemeters. ​
Starten kan aan café In de Rustberg in Schepdaal of in Gooik, aan het Paddenbroek of Sportcentrum Koornmolen. De cyclingroute voert vanuit Schepdaal onder meer via Lennik, Gooik en Galmaarden richting ​ Geraardsbergen om dan via de Congoberg terug het Pajottenland in te duiken richting Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek.

De route is bewegwijzerd, maar men kan ook de gpx-coördinaten downloaden zodat de gps de weg toont. Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/cyclingroutes


De R.EV 1703 cycling route vervolledigt het sportieve fietsaanbod dat Vlaams-Brabant reeds rijk is op de weg, offroad en op de mooiste gravelwegen van het land. ​

Ontdek het volledige aanbod op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be