‘Met handen en voelen’

Nieuwe familierondleiding in het Belevingscentrum ‘14-’18 in Tildonk

Vanaf 25 oktober kan men in het Belevingscentrum ’14-’18 ​ in Tildonk de nieuwe familierondleiding ‘Met handen en voelen’ ontdekken. Deze rondleiding ​ is een interactieve ontdekkingstocht op kindermaat. Een gids neemt lagere schoolkinderen en hun (groot)ouders aan de hand van ‘oude spullen’ op tocht door het Belevingscentrum in Tildonk. Twee leeftijdsgenootjes van 100 jaar geleden vormen de rode draad door de rondleiding.

Waarom zou je elk jaar een kleurrijk, metalen fietsplaatje aan je tweewieler hangen? Wat is een paternoster? Wat schrijf je op een postkaart? Stijfsel, wat doe je daar eigenlijk mee? En hoe ruikt Eau de cologne?

Foto: @Lander Loeckx

De rondleiding ‘Met Handen en voelen’ is een interactieve ontdekkingstocht op kindermaat. Wat toen alledaagse spullen waren, zijn in de ogen van de kinderen van vandaag vaak vreemd en ongekend. De ene is rijk, de andere arm. Dat was een eeuw geleden meer dan een wereld van verschil.

“Sinds twee jaar bieden we in het Belevingscentrum reeds belevingsrondleidingen aan voor volwassenen. Deze rondleidingen zijn een groot succes. We zijn dan ook verheugd dat we in de toekomst ook een belevingsrondleiding op maat van gezinnen hebben”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Deze familierondleiding zal vanaf 25 oktober maandelijks op de familiezondag aangeboden worden. Het Belevingscentrum ’14-’18 wordt hierdoor, nog meer dan vroeger, dé perfecte plek voor een gezins-uitstap op zondag”.

Foto: @Lander Loeckx

De rondleiding ‘Met handen en voelen’ wordt met respect voor de geldende coronamaatregelen georganiseerd.

“Het is hoopgevend dat heel wat mensen de voorbije periode, ondanks de vele maatregelen, hun weg toch vonden naar het Belevingscentrum. Tijdens de zomermaanden lagen de bezoekerscijfers van gezinnen gelijk aan de voorgaande jaren. Ook in het najaar zien we dat we heel wat mensen mogen verwelkomen. De belevingsrondleidingen voor volwassenen ‘De geheimen van het Ursulinenklooster ontsluierd’ zijn reeds volzet tot het einde van het jaar. Door dit succes gaan we de rondleiding in 2021 hernemen”, besluit gedeputeerde Monique Swinnen.

Data:
Zondag 25 oktober om 14 uur
Zondag 29 november om 14 uur
Zondag 20 december om 14 uur

Foto: @ Lander Loeckx

Praktisch:
Deze begeleide rondleiding is op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar (en hun (groot)ouders).
Omwille van corona laten we momenteel maximum 1 volwassene per gezin toe.
Prijs: 5 euro per kind en 10 euro per volwassene
Inschrijven via grooteoorlog@vlaamsbrabant.be

Meer info: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/groote-oorlog/kinderen-en-families

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be