Met de fiets naar de luchthaven.

De provincie Vlaams-Brabant, luchthavenbeheerder Brussels Airport Company, Vlaanderen en de gemeente Zaventem slaan de handen in elkaar om op korte termijn een fietsweg aan te leggen die directe toegang geeft tot de luchthaven. Deze luchthavenroute is een aftakking van de F3, de fietssnelweg Leuven-Brussel.

‘We bouwen de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel stelselmatig uit. Daarom zijn we vragende partij voor een directe fietslink tussen deze fietssnelweg en de luchthaven. De luchthaven is met zijn ca. 20.000 werknemers immers een grote tewerkstellingspool. We zijn verheugd dat Brussels Airport Company deze fietslink wil realiseren en zo een belangrijke bijdrage levert aan een betere fietsbereikbaarheid van de luchthaven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

‘Momenteel komt ongeveer 1% van de werknemers op Brussels Airport met de fiets of te voet. Maar het potentieel is veel groter. Dankzij deze fietsroute kunnen we de werknemers op de luchthaven een nieuwe, makkelijke en veilige route aanbieden waar ze niet gehinderd worden door ander verkeer. Door het ontwikkelen van de verschillende mogelijkheden voor het woon-werkverkeer wil Brussels Airport Company bijdragen tot een betere mobiliteit in de regio’, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport Company is in november 2017 gestart met de ontwerpstudie voor de fietsweg.
In 2018 kunnen de werkzaamheden starten zodat in 2019 fietsers de route kunnen gebruiken.
Een deel van de fietsroute zal de oude spoorwegbedding, nu een brede groene vrije ruimte, volgen.

De provincie Vlaams-Brabant, luchthavenbeheerder Brussels Airport Company, de Vlaamse overheid en de gemeente Zaventem volgen samen het proces op.

Brussels Airport Company betaalt de studie. De provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen betalen de aanleg. De aanleg wordt momenteel geraamd op zo’n 1.000.000 euro

KaartFietswegLuchthaven.pdf

PDF - 126 Kb

Nele Tierens

Dienst mobiliteit

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be