Met BOER! op toer. Liedjes voor kinderen die Nederlands leren

 De cd BOER! is een nieuw muzikaal product voor lagereschoolkinderen die Nederlands leren. De cd werd in opdracht en met steun van de provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’ en de Taalunie gemaakt. De cd bevat 6 liedjes met bijhorend spelboekje op maat van kinderen die Nederlands leren.

BOER! is de tweede cd van Lennaert Maes en Andries Boone voor kinderen. De liedjes gaan over respect voor de natuur en het leven op de boerderij. Ze stimuleren kinderen die Nederlands leren op een fijne manier om de taal te verwerven. De cd bevat naast zes leuke liedjes ook een boekje met een speelse oefenkans Nederlands. Voor wie wil zijn er nog enkele extra’s op www.boerboer.be.

De vrolijke liedjes en bijhorende spelletjes zijn ook fijn voor wie het Nederlands als moedertaal heeft.

De liedjes van de cd komen uit de nieuwe muziekvoorstelling BOER!. Daarbij bestaat een op maat gemaakte educatieve bijlage voor scholen. Info over de voorstelling vind je op www.boerboer.be

‘Basisscholen in de Vlaamse Rand komen steeds meer in contact met anderstalige leerlingen en ouders. Om leerkrachten uit het basisonderwijs te helpen om op een speelse manier het Nederlands in de kijker te zetten, ondersteunen we de ontwikkeling van deze cd’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

De 1.000 geperste cd’s worden gepromoot naar lokale besturen, integratiediensten, scholen, bibliotheken en boekhandels en deelnemers van taalbaden en taalateliers.

Een cd kost 5 euro (+ eventueel verzendkosten) en kan men bestellen via vzw ‘de Rand’.


Lennaert Maes

Lennaert Maes maakt sinds 2009 met De Bonski’s muziek voor volwassenen die Nederlands leren. Met zijn ervaring als leraar weet hij hoe je een voorstelling voor anderstaligen aanpakt. Interactie met het publiek en humor zijn vaste waarden. In 2015 maakte hij de ReisRus, een voorstelling voor kinderen die Nederlands leren. Op vraag van het publiek werden de liedjes uit de voorstelling toen opgenomen. Het succes van de ReisRus overtuigde hem om een nieuwe voorstelling voor kinderen te maken. Het is fijn en een leuk extraatje om de liedjes opnieuw op cd te kunnen aanbieden.
 

Andries Boone

Viool, mandoline, accordeon, banjo, piano, gitaar … Andries Boone bespeelt ze allemaal. Hij volgde opleiding aan het conservatorium in Leuven en Jazz Studio in Antwerpen. Naast zijn eigen muziekprojecten, toert Andries sinds 2009 met de Bonski’s. Hij werkte ook mee aan de ReisRus.
 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams Brabant

Cindy Van Dijck

vzw De Rand

Hellmuth Van Berlo

De Taalunie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be