Meer dan 10.000 wandelaars op stap achter eigen computer

#dewandelprovincie in coronatijden

 

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde een tweede virtuele wandeling, de Silsomboswandeling in Kortenberg en Kampenhout, via haar sociale mediakanalen. Al meer dan 10.000 bezoekers gingen sinds vorige week digitaal op stap.

Verleden week startte Toerisme Vlaams-Brabant met het aanbieden van volledig gefilmde wandelingen via haar sociale mediakanalen. 

“Mensen die in deze tijden niet kunnen of durven op stap gaan, geven we op deze manier toch de kans om van de natuur en fijne plekjes in onze provincie te genieten zonder het huis te moeten verlaten”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. 

Toerisme Vlaams-Brabant startte met de Lipsewandeling in Tildonk. Nu is ook de Silsomboswandeling in Erps-Kwerps en Nederokkerzeel online geplaatst. 

Ondertussen gingen al meer dan 10.000 bezoekers virtueel op stap. 
Uit de reacties blijkt dat velen deze digitale wandelvorm als opstap zien om in betere tijden de gefilmde trajecten ook op het terrein te doen. 

Deze week wordt de Alsembergwandeling in Tielt-Winge online geplaatst. Er zullen in de komende weken nog twee wandelingen in beeld worden gebracht en op sociale media gepubliceerd.
 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Lieven Elst

Directeur Vrije Tijd, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be