Medewerkers politiezone Lubbeek op de fiets

Vanaf maandag 13 september fietsen de medewerkers van politiezone Lubbeek minstens 3 weken lang naar het werk. Ze doen mee aan De Fietstest, een campagne van de provincie Vlaams-Brabant.

De politiezone Lubbeek zet in op zowel een omschakeling naar meer duurzame mobiliteit als het welzijn van haar medewerkers, door hen aan te moedigen om de auto meer links te laten liggen. ​
De campagne van de provincie Vlaams-Brabant, waaraan al verschillende bedrijven, organisaties en besturen deelnamen, is hiervoor een uitlezen kans. ​ ​

“We hopen dat de collega’s die deelnemen ook na deze drie weken vaker de fiets zullen gebruiken voor hun verplaatsingen”, aldus korpschef Walter Vranckx. “We investeren al een tijd in de aankoop van elektrische fietsen. Ook dienstverplaatsingen door de (wijk)inspecteurs gebeuren steeds meer met de fiets. Op die manier leggen ze makkelijker contact met de bevolking.”

Politiezone Lubbeek wil meer personeel op de fiets en doet mee aan De Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant
Politiezone Lubbeek wil meer personeel op de fiets en doet mee aan De Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant

De Fietstest blijft een succesformule en gaat mee met de nieuwe ontwikkelingen op vlak van fietsmobiliteit. ​
In elke organisatie verzorgt de provincie Vlaams-Brabant een startmoment. Elke kandidaat krijgt nog een opfrissing van de wegcode voor fietsers en tips over defensief fietsen om De Fietstest veilig te laten verlopen. ​
Sinds 2020 biedt de provincie ook de mogelijkheid aan om een speed pedelec uit te proberen. ​

“We zagen de interesse om een gewone elektrische fiets uit te proberen verminderen. Wellicht omdat die de laatste jaren heel vlot over de toonbank zijn gegaan”, vertelt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “De interesse in de iets snellere elektrische fiets is groot. Het aantal kandidaten dat op meer dan 15 kilometer van het werk woont nam sterk toe, want zij ondervinden al snel de voordelen. Ook met deze fiets sta je nooit in de file en met een gemiddelde snelheid van 33km/u duurt het zeker niet langer om op je werk te geraken. ”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Walter Vranckx

Hoofdcommissaris en korpschef, Politiezone Lubbeek

Steven Fagard

Fietsmanager luchthaven

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be