Markt van de Smaak met streekproducten op 7 oktober in Tienen

Op 7 oktober organiseert Streekproducten Vlaams-Brabant vzw (Straffe Streek) een nieuwe editie van de Markt van de Smaak, deze keer in Tienen. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk Vlaams-Brabants karakter. De bezoekers kunnen er snuisteren langs standen en proeven van lokale lekkernijen. 36 streek- en hoeveproducenten vertellen over hun ambacht en passie voor hun product. ​ Die dag vindt ook de Kweikersdag plaats, de Tiense nationale feestdag.“Na onze succesvolle edities in regio’s Kunststad Leuven, Pajottenland & Zennevallei en Brabantse Kouters, verhuizen we onze Markt van de Smaak in oktober graag naar het Hageland”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw. ​

Van 10 tot 19 uur toveren 36 streek-en hoeveproducenten de Grote Markt in Tienen om tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter. Van kazen tot streekbieren, van vers gebakken wafeltjes tot vlees.

De standhouders zijn:

Overzicht standhouders Markt van de Smaak Tienen.docx

DOCX - 40 Kb

Streekproducten te winnen

Op de Markt van de Smaak zelf valt er ook lekkers te winnen met het ‘Straf Rad van Fortuin’. Bij elke aankoop of consumptie ontvangt men 1 stempel op een stempelkaart. Deze kaart is te verkrijgen bij de standhouders of aan de Straffe Streek-stand. Wie een volle stempelkaart heeft en zich geregistreerd heeft via de QR-code op de stempelkaart, mag zwieren aan het rad. Men heeft altijd prijs en ontvangt een herbruikbare zak van Straffe Streek.

Op è oktober vindt in Tienen de nieuwe editie van de Markt van de Smaak plaats.
Op è oktober vindt in Tienen de nieuwe editie van de Markt van de Smaak plaats.

Streekproducten zijn kwaliteitsvol en duurzaam

“Streekproducten hebben alleen maar voordelen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten en landbouw. “Men steunt de lokale economie en dat komt de hele regio ten goede. Lokale streekspecialiteiten zijn kwaliteitsproducten, duurzaam en ambachtelijk gemaakt en met beperkte voedselkilometers. Zowel de provincie als de stad Tienen geven hiermee een sterk signaal van verantwoord, ecologisch en economisch ondernemen. Inwoners, personeel, klanten en partners zullen dat alleen maar waarderen. En vooral, hoeve- en streekproducten zijn erg lekker en er is keuze genoeg”.

Meer info: www.marktvandesmaak.be


Kweikersdag


Begin oktober 2015 trok de Kweikersparade door de straten van Tienen naar aanleiding van 1.000 jaar stadsrechten. Het werd een fantastisch spektakel waaraan honderden Tienenaars hun medewerking verleenden en dat vroeg gewoon om een vervolg. ​

“Daarom lanceerden we de Kweikersdag, een Tiense feestdag met evenementen die elk jaar op een andere locatie plaatsvinden. Uiteraard zullen Thuinas en de Tiense reuzen ook nooit ontbreken. Om de 5 jaar haalt de stad ook draak Oswaldus uit zijn hol en gaat de Kweikersparade uit. De toegang is volledig gratis. Alleen je goede humeur en Tiens fierheidsgevoel zijn vereist”, zegt burgemeester Katrien Partyka.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Katrien Partyka

Burgemeester, Stad Tienen

Anneleen Nijs

Projectdeskundige, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be