Markt van de Smaak

Streek- en hoeveproducten uit Vlaams-Brabant in de kijker op 14/11

Op 14 november organiseren Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de provincie Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant, de stad Leuven en Radio 2 de Markt van de Smaak in Leuven. Op die manier kan het grote publiek kennis maken met straffe producten uit eigen streek.

Vlaams-Brabant is tot buiten haar grenzen bekend voor haar biertraditie en witloof. Maar daar stoppen de culinaire hoogstandjes niet.

“Onze provincie is een straffe smaakmaker. Van onze fruittelers, over de brouwers tot de noeste landbouwers, allen staan ze in voor geweldige producten die onze streek kleur geven”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid, toerisme en streekproducten. “Daarom zetten we er met de provincie ook steevast op in”.
 

Ambacht en passie op één markt

Op donderdag 14 november van 15 tot 22 uur wordt de Grote Markt van Leuven omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk Vlaams-Brabants karakter.

“De bezoekers kunnen er snuisteren langs verschillende standen en proeven van lokale lekkernijen. Meer dan 30 streek- en hoeveproducenten vertellen over hun ambacht en passie voor hun product”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van de Streekproducten Vlaams-Brabant vzw.

Smaakkaarten voor de lekkerbekken

De snelle beslissers worden beloond. Wie zich registreert op www.marktvandesmaak.be kan één van de 1.000 Smaakkaarten winnen.
Met een Smaakkaart kan men gratis enkele proevertjes bij een producent naar keuze verkrijgen.
Er zijn Smaakkaarten van 5, 10 en 20 euro.
Ook op de Markt zelf kunnen de bezoekers een Smaakkaart winnen via een ‘straffe zwier voor uw plezier!’ aan het Straf Rad van Fortuin.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor streekproducten en toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Joke Gilles

Projectcoördinator, Streekproducten Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be