Make Belgium Great Again op 10 november

Reanimatie in Vlaams-Brabants Provinciehuis

Naar aanleiding van de uitzending van dinsdag organiseert het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, op zaterdag 10 november tussen 13 en 16 uur een cursus over reanimatie. Onder deskundige begeleiding van het PIVO krijgen de aanwezigen een initiatie basisreanimatie met AED in het Provinciehuis van Leuven.

Elke dag krijgen gemiddeld 30 personen een hartaanval. Slechts 2 ervan overleven. Bovendien gebeuren 70% van de hartaanvallen thuis.

‘Het is dan ook belangrijk dat men weet hoe men moet ingrijpen. Zeker als slechts 14% van de Belgen weet hoe hij eerste hulp moet toepassen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. ‘We zijn dan ook blij dat ‘Make Belgium Great Again’ aan dit thema aandacht wil schenken en zijn dan ook graag gastheer voor hun reportage’.

'In onze uitzending van dinsdag probeerden we zoveel mogelijk mensen te overtuigen van het nut van reanimatie. Dit door een pakkende getuigenis, door experten aan het woord te laten en door een ontwapend experiment wat nog maar eens aantoonde dat veel mensen twijfelen in geval van nood. We hopen samen met de provincie Vlaams-Brabant zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om samen eerste hulp aan te leren', zegt Ellen Vanhove, hoofdredacteur van ‘Make Belgium Great Again’.

Eerst krijgen de deelnemers een korte theoretische opleiding van Jef Even, opleidingsdirecteur Opleidingscentrum voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening van het PIVO.
Daarna kan men in kleine groepen praktisch oefenen op poppen en met AED-toestellen.

De ploeg van 'Make Belgium Great Again' zal ook aanwezig zijn om er een reportage te draaien.

'Het is zo onwaarschijnlijk belangrijk dat we met z'n allen leren hoe we moeten reageren wanneer iemand een hartaanval krijgt. Het moet maar eens je partner of je zoon of dochter zijn bij wie het ineens gebeurt. Dan ben je maar beter voorbereid. En hoe straf is dat ook? Kunnen zeggen dat je écht in staat bent om mensenlevens te redden? Niet twijfelen dus', zegt presentatrice Frances Lefebure.


 

 

 

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor PIVO, Provincie Vlaams Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking, Provincie Vlaams Brabant

Ellen Vanhove

Make Belgium Great Again, Medialaan

Jef Even

Opleidingsdirecteur DGH PIVO, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be