Mag het iets meer zijn?

Eindejaarscampagne promoot lokale handel

 

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 15 december tot 15 januari haar eindejaarscampagne ‘Mag het iets meer zijn?’ ​ Met deze campagne ondersteunt ze gemeenten die hun lokale handel ​ promoten.


“De eindejaarsperiode is voor vele lokale handelaars een topperiode”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We bieden gemeenten een pakket aan om in deze periode de lokale handel extra te promoten”.

Met 'Mag het iets meer zijn?' promoot de provincie de lokale handel tijdens het eindejaar
Met 'Mag het iets meer zijn?' promoot de provincie de lokale handel tijdens het eindejaar

18 gemeenten gingen in op dit aanbod. Het gaat om Aarschot, Asse, Glabbeek, Haacht, Hoegaarden, Kampenhout, Kortenberg, Landen, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Overijse, Pepingen, Steenokkerzeel, Tienen, Tremelo, Zaventem en Zoutleeuw.

De ‘Mag het iets meer zijn?- campagne bestaat uit twee delen: een postercampagne en een zoekwedstrijd. ​
De postercampagne zet de voordelen van de lokale handelaar op een ludieke manier in de kijker. ​
De handelaar hangt de poster zichtbaar op in zijn/haar zaak en geeft zo aan dat hij/zij meedoet aan de ​ zoekwedstrijd. ​
Via de zoekwedstrijd kan de klant op zoek gaan naar een aantal kokers die, verspreid over een periode van 4 weken, worden verstopt in de gemeente. Om de klant te helpen, verspreiden de deelnemende handelaars handige tips. In de kokers zitten cadeaubonnen die op het gemeentehuis kunnen opgehaald worden.

Met cadeaubonnen in kokers kunnen mensen terecht bij lokale handelaars (copyright: Jurgen Dejaegher)
Met cadeaubonnen in kokers kunnen mensen terecht bij lokale handelaars (copyright: Jurgen Dejaegher)

De provincie Vlaams-Brabant schenkt aan elke deelnemende gemeente een cadeaubox met streekproducten als prijs voor de zoektochtwedstrijd. ​

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be