Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de ‘champagne der bieren’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.


Dankzij haar brouwmethode en de typische spontane gisting op houten vaten is Lambiek, de ‘champagne der bieren’, een bier dat nergens anders ter wereld te vinden is. Deze traditie en vakmanschap, gekoppeld aan proeverijen, brouwerijbezoeken, authentieke cafés en innovatieve restaurants, maken de lambiekbeleving tot een uitzonderlijke toeristische beleving.

Eén van de deelnemers aan de Maand van de Lambiek is brouwerij Angerik uit Dilbeek
Eén van de deelnemers aan de Maand van de Lambiek is brouwerij Angerik uit Dilbeek

Van 30 september tot en met 29 oktober, de Maand van de Lambiek, kunnen bierliefhebbers en andere bezoekers Lambiekproducenten bezoeken en het zelf ontdekken.

“Want als er één ding is wat men moet doen in het Pajottenland en de Zennevallei, dan is het wel een Oude Geuze proeven”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “In onze regio is het aantal Lambiekproducenten aanzienlijk aan het groeien. In de jaren ’80 waren ze op één hand te tellen. Vandaag zijn er ongeveer 30. We zien ook een echte opmars van de stekerijen. Zo opent Brouwerij Kestemont op de oude site van Brouwerij Goossens in Pede de deuren.”

Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.

Op ontdekking in Lambiekland met Happen en Trappen

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Happen en Trappen uit Nederland. Tijdens de nieuwe culinaire fietstocht ‘Op ontdekking in Lambiekland’ krijgt de deelnemer’ informatie over de streek en proeverijen van lambiek en geuze: koffie en gebak bij Fietswinkel & Koffiebar Falco in Halle, een lunch in Bierhuis Oud-Beersel en een Lambiekproevertje bij Café de Kluis in Buizingen.

Meer info: https://www.happenentrappen.nl/route/298


Samenwerking met Straffe Streek ​

Straffe Streek, Toerisme Vlaams-Brabant en 10 lambiekproducenten organiseren tijdens de Maand van de Lambiek een bezoekerswedstrijd. ​
Via een QR-code kan men deelnemen aan de wedstrijd en wie tijdens de Maand van de Lambiek de meeste brouwerijen bezoekt, maakt kans op een bierarrangement ter waarde van 300 euro bij Bath & Barley in Brussel.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/lambiek

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Deknopper

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be