Lopen langs Leuvense monumenten

Runnin' City ook in Leuven

De Runnin' City app combineert sporten met de ontdekking van de toeristische troeven van een stad. Stad Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelden samen vijf routes die de gebruikers langs de mooiste plekken van Leuven loodsen.

De Runnin' City app loodst de gebruikers via verschillende loopparcours langs de mooiste plekken van steden als Parijs, Berlijn, Londen, Brussel en Amsterdam. Er bestaan al routes in meer dan 150 steden wereldwijd.
 
In elke stad kan de sportieve toerist kiezen tussen routes van +/- 5, 10 of 15 km. Wie de oortjes inplugt, wordt door de stad geloodst en krijgt uitleg over de bezienswaardigheden die hij/zij passeert. De gratis app voorziet ook in basismonitoring van je loopperformance: afstand, tijd, snelheid, hoogtemeters, verbrande calorieën.

Vanaf 17 december kan men ook in Leuven vijf routes downloaden. De app is beschikbaar in 3 het Nederlands, Engels of Frans. 

‘Leuven is een ideale stad om via Runnin' City toeristische looproutes aan te bieden’, zegt Dirk Vansina, Leuvens schepen bevoegd voor Toerisme. ‘Op heel korte afstand van elkaar vind je verschillende toeristische toppers. De kortste route is eveneens een aanrader voor wandelaars. En ook de Leuvenaar kan op deze manier zijn stad herontdekken’.

‘De langere looproutes van 10 en 15 km laten je tevens genieten van het groen rond Leuven. Je loopt via de abdijenroute langs de 4 abdijen die Leuven rijk is en ontdekt er highlights zoals het Arenbergkasteel en Abdij van Park of loopt door het provinciedomein van Kessel-Lo’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van toerisme. ‘Om zoveel mogelijk toeristen van dit aanbod te laten genieten, wordt de app actief gepromoot via de vele logies in Leuven’.

In Leuven kan je vijf routes gratis downloaden:

  • Leuvense highlights: 5 km
  • Leuvense highlights: 10 km
  • Abdijenroute: 15 km
  • Fit-o-City: 6 km
  • Provinciedomein Kessel-Lo: 5 km

De app kan gratis gedownload worden via https://www.runnincity.world

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Dirk Vansina

Schepen van toerisme, Stad Leuven

Jeroen Mertens

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Annik Altruy

Toerisme Leuven, Stad Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be